Kwekerijen voorzien van een erfverharding met betonplaten is het specialisme van De Keij. Bij deze kwekerij in Opheusden heeft De Keij het complete project gerealiseerd. Het egaliseren van de ondergrond en het aanbrengen van de zandbaan zijn de eerste fases voor het betonpad. In de tweede fase leveren en leggen we de betonplaten. Als laatste draagt de Keij zorg voor de afwerking van deze erfverharding.

 

ONDERGROND BETONPAD OPHEUSDEN

De ondergrond van deze kwekerij betreft kleigrond. Kleigrond is een sterke ondergrond en heeft voldoende draagkracht voor een verhard betonpad. Voor een gelijkmatig dragende ondergrond heeft de Keij het kleigrond uitgeschoven en geëgaliseerd. Daarna het zand aangebracht en de zandbaan vlak gemaakt. De zandbaan is nauwkeurig vlak gemaakt met een lasergestuurde machine.

 

BETONPLATEN LEGGEN IN OPHEUSDEN

Deze kweker heeft gekozen voor gladde betonplaten met de afmeting 200x200x14 cm, zonder hoeklijn. Deze afmeting betonplaten worden het meest in de kwekerijen gelegd. Het is een makkelijke maat, welke naast elkaar gelegd worden. Hierdoor ontstaat er een breedte van vier meter. Trekkers, hoogwerkers, jeeps, bussen en ander materieel hebben voldoende ruimte op deze erfverharding.

Is uw project smaller dan vier meter? Geen probleem! De Keij heeft verschillende afmetingen om alsnog uw project te voorzien van betonplaten. Betonplaten met afmetingen van 300×120 cm of 350×120 cm  zijn ook mogelijk in uw kwekerij. Deze betonplaten leggen we in de lengte, zodat de breedte van het pad drie- of drieënhalf meter wordt.

Gladde betonplaten zijn onderhoudsvriendelijk. Klei, modder en ander vuil zijn gemakkelijk te verwijderen, omdat de toplaag glad is. Tegelijkertijd is een erfverharding met betonplaten efficiënt werken en onderhoudsvriendelijk voor machines.

 

AFWERKING BETONPAD IN OPHEUSDEN

Het leggen van betonplaten zijn bij deze kwekerij uitgevoerd met een shovel en vacuüm hijssysteem. Daarna is het betonpad aan beide zijden aangevuld met uitgegraven kleigrond. Als laatste zijn de voegen tussen de betonplaten aangevuld met zand.

 

ADVIES DE KEIJ

Wilt u schoon en gemakkelijk door uw kwekerij gaan? Dit kan met het gebruik van onze betonplaten. Gladde betonplaten zijn sterk, onderhoudsarm en flexibel inzetbaar. Ideaal voor vrijwel elk bedrijf met een agrarische- of industriële onderneming. De Keij helpt u graag bij het kiezen én aanleggen van uw verharding. Neem contact met ons op!