Klanten beoordelen ons met een 9+
Ervaring en vakmanschap
De Keij realiseert complete projecten

Het verhogen van opslagcapaciteit voor bulkgoederen is mogelijk met een efficiënte opslagindeling. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van grond, zand, potgrond en pallets. Betonplaten als ondergrond in combinatie met megablokken als scheidingswand creëren een efficiënte- en brandwerende indeling.

 • Betonplaten met maximale aslast tot 20 ton
 • Megablokken stapelbaar tot 6 meter hoogte
 • Meer opslagcapaciteit binnen dezelfde oppervlakte
 • Duurzame investering

Onze projecten met opslagruimtes

Betonplaten, Keerwanden, Megablokken, Opslagruimtes
9 november 2020

Opslagruimte potgrond

Heeft u meerdere bulkgoederen en wilt u deze efficiënt indelen binnen het terrein? Door betonplaten te leggen, keerwanden te zetten en betonblokken te plaatsen creëert u een efficiënte indeling binnen...

Meer over dit project
9 november 2020

Opslagruimte potgrond

Heeft u meerdere bulkgoederen en wilt u deze efficiënt indelen binnen het terrein? Door betonplaten te leggen, keerwanden te zetten en betonblokken te plaatsen creëert u een efficiënte indeling binnen...

Meer over dit project
Betonplaten, Keerwanden, Megablokken, Opslagruimtes
Betonplaten, Megablokken, Opslagruimtes
23 juni 2020

Opslagindeling voor grond

Wilt u betonplaten plaatsen voor het verharden van uw terrein of als ondergrond voor het indelen van een opslagruimte? Een opslagruimte indelen voor al uw bulkgoederen kent meerdere mogelijkheden. Zo...

Meer over dit project
23 juni 2020

Opslagindeling voor grond

Wilt u betonplaten plaatsen voor het verharden van uw terrein of als ondergrond voor het indelen van een opslagruimte? Een opslagruimte indelen voor al uw bulkgoederen kent meerdere mogelijkheden. Zo...

Meer over dit project
Betonplaten, Megablokken, Opslagruimtes
Betonplaten, Keerwanden, Opslagruimtes
19 januari 2018

Sleufsilo bouwen

Voor de opslag van grond- en/of voederstoffen kunt u gebruik maken van onze keerwanden.   Opbouw sleufsilo Oosterhout Om altijd uw voorraad in de buurt te hebben, kunt u kiezen...

Meer over dit project
19 januari 2018

Sleufsilo bouwen

Voor de opslag van grond- en/of voederstoffen kunt u gebruik maken van onze keerwanden.   Opbouw sleufsilo Oosterhout Om altijd uw voorraad in de buurt te hebben, kunt u kiezen...

Meer over dit project
Betonplaten, Keerwanden, Opslagruimtes

Tegelstroeve betonplaten voor een totaalproject

Bekijk betonplaten

Gebezemde betonplaten voor een totaalproject

Bekijk betonplaten

Neem direct contact op

Keuzehulp

Wij helpen u graag met het vinden van de beste oplossing, passend bij uw sector of toepassing op maat. Binnen 1 werkdag advies op maat.

Start keuzehulp

Veelgestelde vragen

Binnen welk tijdsbestek ontvang ik de offerte?

Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en de offerte toe te sturen.

Wat is het verschil tussen een industrieplaat en een stelconplaat?

Stelcon is een merknaam van een producent van betonplaten. Er zijn naast Stelcon nog meer fabrikanten met betonplaten en noemt men ook wel industrieplaten. De verschillen tussen betonplaten zitten met name in de eigenschappen van Stelconplaten en industrieplaten.

Eigenschappen van betonplaten zijn onder andere:

 • Draagvermogen
 • Maatvastheid
 • Oppervlakteruwheid
 • Slijtvastheid
 • Voorziening van een metalen hoekprofiel
 • Chemische bestendigheid

Hoe breed is een betonplaat?

Betonplaten zijn in diverse afmetingen leverbaar en te onderscheiden voor de agrarische sector en de industrie. Deze betonplaten zijn 80cm, 100cm, 120cm, 150cm en 200cm breed. Binnen de agrarische sector gebruiken we veelal de betonplaat van 80cm, 120cm en 200cm breed. En binnen de industrie passen we veelal de industrieplaat van 200cm toe, met aanvulling van 100cm en 150cm breed.

Wat zijn de diktes van betonplaten?

De asbelasting van het verkeer wat over uw toekomstig erfverharding rijdt, bepaalt de dikte van betonplaten. De meest voorkomende dikte van betonplaten zijn de 14cm en 16cm. Daarnaast hebben we ook 12cm, 20cm en 25cm in het assortiment.

Hoe zwaar weegt een betonplaat?

Het gewicht van een betonplaat is gebaseerd op de vorm en toevoeging van extra opties. Een betonplaat is te verkrijgen in diverse afmetingen, betondiktes, toplagen, wapeningen, hoeklijnen en hijsvoorzieningen. De toevoeging van deze opties geven het totale gewicht weer.

Wat is de maximale aslast per betonplaat?

Betonplaten van 14cm dik hebben een maximale asbelasting tot 15 ton. Een betonplaat van 16cm dik heeft de mogelijkheid om maximaal 20 ton per aslast te dragen. En voor zware belastingen boven de 20 ton hebben we Stelconplaten met aslasten tot maximaal 25 ton.

Wat is het verschil tussen betonplaten met- of zonder hijsvoorziening?

Een betonplaat zonder hijsvoorziening wordt te allen tijde gelegd met een vacuüm hijssysteem, ofwel een zuignap. Het voordeel van een betonplaat zonder hijsvoorziening is dat u geen onkruidgroei heeft.

Een betonplaat met hijsvoorziening heeft twee hijsgaten in het midden van de plaat. U kunt zelf de betonnen platen leggen door middel van een shovel of kraan. Daarvoor heeft u wel gecertificeerde hijshaken nodig.

Zijn betonplaten zonder stalen rand geschikt voor materieel met kleine wielen?

Ja, er zijn verschillende betonplaten zonder stalen rand leverbaar voor materieel met kleine wielen. Deze betonplaten zijn voorzien van een minimale vellingrand, waardoor de betonplaten strakker op elkaar aansluiten.

Wat kosten betonplaten?

Een betonplaat is voor veel toepassingsgebieden binnen de agrarische sector en industrie te gebruiken. Voor elk doeleinde is er een passende afmeting te vinden en aan te passen aan uw wensen.  Betonplaten zijn van hoogwaardige kwaliteit en behouden hun waarde bij voldoende ondersteuning vanuit de ondergrond. De betonplaten prijs is grotendeels gebaseerd op de grondstoffen, de wapening, aantal m², betondikte, stalen hoeklijnen en oppervlaktebewerking.

Welke afmeting betonplaten zijn voor mijn project van toepassing?

Op basis van onder andere de ondergrondgesteldheid en belasting adviseren wij een betonplaat passend bij uw project. Bij sommige projecten is het zelfs noodzakelijk om betonplaten op maat te zagen voor het gewenste resultaat. Het inzagen van betonplaten wordt tegen meerprijs op locatie uitgevoerd.

De Keij realiseert complete projecten van ontwerp tot oplevering. Denk daarbij aan;

Hoe leg ik betonplaten?

Het verplaatsen en/of leggen van betonplaten voert u uit met materieel voorzien van een vacuüm hijssysteem, hydraulische-/mechanische klem of met gecertificeerde hijssleutels. Betonplaten leggen wij tijdens levering met modern materieel voorzien van vacuüm hijssystemen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Hoe kan ik betonplaten leggen bij een moeilijk bereikbaar terrein?

Bij ontoegankelijk of moeilijk bereikbare terreinen zijn er twee mogelijkheden voor het plaatsen van betonplaten;

 • Betonplaten leggen met een shovel voorzien van vacuüm hijssysteem;
  • Een shovel is compacter en heeft een lichte belasting.
 •  Onverharde percelen/terreinen tijdelijk verharden met ijzeren rijplaten.
  • De ijzeren rijplaten vormen een stevige ondergrond voor vrachtwagens/shovels en voorkomt verzakkingen.

Wat is de functie van afstandhouders tussen betonplaten?

Afstandhouders plaatsen we om beschadigingen aan betonplaten te voorkomen en tegelijkertijd voor een betere zetting op de onderbaan. De voegen zanden we vervolgens in, zodat de betonplaten strak op de gelijkmatig dragende ondergrond komen te liggen.

Wat zijn de levertijden van De Keij?

De levertijden hangen af van vraag en aanbod. In het hoogseizoen is het mogelijk dat de levertijden langer zijn. Neem gerust contact met ons op voor de exacte levertijden en uitvoer van totaalprojecten.

Efficiënte indeling

Een efficiënte opslagindeling bouw je met betonplaten als stabiele ondergrond en megablokken als scheidingswand. Met deze betonelementen creëer je meer opslagcapaciteit binnen dezelfde oppervlakte. En denk bijvoorbeeld aan opslag van pallets, waarbij verzekeringsmaatschappijen het verplichten om een brandwerende opslagindeling te bouwen. In ons assortiment hebben we betonelementen die minimaal een halfuur tot maximaal een uur brandwerend zijn.

 

Betonplaten als ondergrond

Het indelen van een efficiënte opslag begint bij het aanbrengen van een gelijkmatig dragende ondergrond. Een betonplaat is van hoogwaardige kwaliteit, strak en vlak, maar heeft wel ondersteuning vanuit de ondergrond nodig. Een nauwkeurige ondergrond in combinatie met de juiste betonplaat afmeting vormen een stabiele basis voor het stapelen van megablokken.

Megablokken als (brandwerende) scheidingswand

Bij aanwezigheid van een gelijkmatig en dragende ondergrond is het mogelijk om muren te bouwen tot een hoogte van 6 meter. Daarnaast hebben megablokken een uniek bouwsysteem, bezitten hoge gewichten en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het voordeel daarvan is dat er geen hechtmaterialen nodig zijn om de wand op zijn plaats te houden. Bij nieuwe opslagindelingen zijn deze betonelementen daardoor eenvoudig te verplaatsen en kwalitatief goed voor hergebruik.

 

Advies & Realisatie

Wilt u de opslagcapaciteit van uw bulkgoederen binnen uw bedrijf vergroten? Neem dan gerust contact op en laat u adviseren. De Keij denkt graag met u mee en realiseren in korte tijd efficiënte opslagindelingen van hoogwaardige kwaliteit.

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster