De verschillen tussen industrieplaten en Stelconplaten zit met name in het keurmerk waaraan betonplaten moeten voldoen. De meeste industrieplaten kennen een KIWA-keurmerk en Stelconplaten hebben een KOMO-keurmerk. De verschillen van betonplaten zitten in de vorm en samenstelling, afmetingen, randen, wapening, betonmengsel, randprofielen, slijtvastheid, draagvermogen en duurzaamheid. Daarnaast is Stelcon een merknaam van betonplaten en zijn er naast Stelcon nog meer fabrikanten van betonplaten. Stelcon noemt zijn betonplaten dus Stelconplaten en andere fabrikanten noemen betonplaten ook wel industrieplaten of agriplaten. Uiteindelijk gaat het om de eigenschappen en de gestelde eisen van industrieplaten en Stelconplaten. Welke eisen stelt u zelf voor het verharden van uw terrein of waarvoor wilt u betonplaten gebruiken? Bespreek uw wensen met De Keij en zij geven u passend advies voor het aanleggen van een duurzame terreinverharding.

 

WAT IS EEN KOMO OF KIWA KEURMERK?

KOMO staat voor Keuring Onderzoek van Materialen voor Openbare werken en is in 1962 tot stand gekomen. Het KIWA-keurmerk is opgericht in 1948 en staat voor Keuring Instituut voor Waterleiding Artikelen. KOMO of KIWA bepaalt als onafhankelijke partij of een bedrijf voldoet aan de eisen die aan een product worden gesteld. Deze eisen komen tot stand in samenspraak met alle betrokken partijen. Te denken aan producenten, afnemers, certificerende instellingen en College van Deskundigen op het vakgebied. Gecertificeerde producten worden voorzien van een keurmerk als visuele ondersteuning.

 

SOORTEN BETONPLATEN

Wat zijn de verschillen tussen betonplaten die er zijn?Betonplaten 200x200 | Betonplaten 200x100 | Betonplaten prefab | Industrieplaten | Betonplaten | Stelconplaten | De KeijDe verschillen in betonplaten die er zijn zitten met name in het KOMO of KIWA keurmerk en elke fabrikant geeft er een eigen naam aan. De Stelconplaten zijn voorzien van een KOMO-keurmerk en de meeste industrieplaten kennen een KIWA-keurmerk. Bij de meeste afnemers zijn Stelconplaten een algemeen bekende voor betonplaten. Fabrikanten die betonplaten met KIWA-keurmerk fabriceren noemen betonplaten ook wel; industrieplaten, agriplaten, erfverhardingsplaten of betonplaten. Zowel Stelconplaten als industrieplaten hebben specifieke eigenschappen en door het keurmerk voldoen aan verschillende eisen. Bij de eigenschappen denken we onder andere aan de afmetingen, randprofielen en het draagvermogen.

 

INDUSTRIEPLATEN

De meeste industrieplaten kennen een KIWA-keurmerk en hebben een maattolerantie van +/- 5%. Dit houdt in dat betonplaten een maatverschil mogen hebben van 5-7 mm. Een industrieplaat is te verkrijgen in de afmetingen 200×100, 200×200, 300×120, 350×120 en de 80×120. En de dikte van een industrieplaat varieert van 12cm, 14cm en 16cm. Deze betonplaten hebben een maximale belastbaarheid van 20 ton en daarnaast leverbaar met- en zonder hoeklijnen. Industrieplaten produceren fabrikanten ook met- en zonder hijsgaten. Betonplaten met hijsgaten zijn eenvoudig te plaatsen met de juiste hijshaken en onder de juiste legvoorschriften. Betonplaten zonder hijsgaten zijn te leggen met een vacuüm hijssysteem, ofwel een zuignap.

 

STELCONPLATEN

Stelconplaten voldoen aan de eisen van het KOMO-keurmerk en zijn maatvast. Daarnaast zijn Stelconplaten bestand voor verkeer- en puntbelasting tot maximaal 25 ton. Een Stelconplaat is leverbaar in de afmetingen 200×100 en 200×200 waarvan de dikte varieert tussen 14cm, 16cm, 20cm en 25cm. Stelconplaten zijn onder te verdelen in vier soorten namelijk N-platen en S-platen, A-platen en M-platen. N-platen zijn voorzien van constructief beton en transportwapening en S-platen van constructief gewapend beton en kunnen hoge as- en puntlasten opnemen. Stelcon A-platen zijn daarentegen bestand tegen zeer hoge aslasten en puntlasten en de Stelcon M-plaat wordt ingezet bij vloeistofdichte toepassingen. Daarnaast zijn Stelconplaten leverbaar met- en zonder stalen randen en met een gladde- of gebezemde slijtvaste toplaag. De meeste Stelconplaten hebben ook een hijsvoorziening. De Stelcon M-plaat (oftewel milieuplaat) heeft geen hijsvoorziening, zodat terreinen volledig vloeistofdicht zijn.

 

YouTube video

ADVIES DE KEIJ BETONPLATEN

De verschillen tussen betonplaten zitten dus met name in het keurmerk. Of u nu kiest voor Stelconplaten of industrieplaten, beiden vereisen een gelijkmatig dragende ondergrond. Het is belangrijk om te weten voor welke toepassing de betonplaat wordt gebruikt. Zodra de ondergrond niet aan de eisen voldoet is de kans groot dat betonplaten breken. Een gelijkmatig dragende ondergrond in combinatie met de juiste betonplaat voorzien uw terrein van een duurzame verharding. De Keij is gespecialiseerd in het aanleggen van verhardingen, waarbij zij ook de grondwerkzaamheden aannemen. Wilt u de betonplaten bestellen en het grondwerk zelf uitvoeren? De Keij geeft u informatie over de verschillende betonelementen, advies over ondergrond voor betonplaten en het aanbrengen van een zandbed. Ook geven zij u mee hoe u het beste betonplaten kunt leggen op de onderbaan. Kortom; Neem contact op met De Keij en zij geven u passend advies voor het aanleggen van een duurzame erfverharding!

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster