Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN INDUSTRIEPLAAT EN EEN STELCONPLAAT?

Stelcon is een merknaam van een producent van betonplaten. Er zijn naast stelcon nog meer fabrikanten van betonplaten. Industrieplaat is een veelgebruikte benaming van betonplaten die door verschillende fabrikanten wordt gebruikt. Uiteindelijk gaat het om de eigenschappen van de betonplaten.

Eigenschappen van betonplaten zijn onder andere:

 • Draagvermogen
 • Maatvastheid
 • Oppervlakteruwheid
 • Slijtvastheid
 • Voorziening van een metalen hoekprofiel
 • Chemische bestendigheid

WELKE AFMETING BETONPLATEN ZIJN VOOR MIJN PROJECT VAN TOEPASSING?

Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar. De meest voorkomende afmeting zijn de (lengte x breedte) 200x200cm. Daarnaast hebben we ook de afmetingen 200x150cm, 200x100cm, 300x120cm, 350x120cm en 80x120cm. De verschillende afmetingen maakt het mogelijk om elk oppervlak te voorzien van een betonnen erfverharding. Door contact met ons op te nemen, kunnen we u het beste advies geven over de juiste afmeting betonplaten voor uw project.

ZIJN ER AFWIJKENDE AFMETINGEN VAN BETONPLATEN MOGELIJK?

Bij sommige projecten is het noodzakelijk om betonplaten te zagen voor het gewenste resultaat. Het inzagen van betonplaten wordt tegen een meerprijs op locatie uitgevoerd.
De Keij verzorgt de uitvoering van complete projecten. Denk aan;

 • Grondwerk
 • Hemelwaterafvoer
 • Ondergrond versterking
 • Betonplaten leggen
 • Op maat zagen van passtukken
 • Afwerking

WAT ZIJN DE DIKTES VAN BETONPLATEN?

De asbelasting van het verkeer wat over uw toekomstig erfverharding rijdt, bepaalt de dikte van de betonplaat. De meest voorkomende diktes zijn de 14 cm en 16 cm betonplaat.

WAT IS DE MAXIMALE ASLAST PER PLAAT?

Een betonplaat van 14 cm dik heeft een maximale asbelasting van 15 ton. Een betonplaat van 16 cm dik heeft de mogelijkheid om maximaal 20 ton per aslast te dragen.

WELKE WAPENING WORDT ER GEBRUIKT EN VOOR WELKE DOELEINDEN?

Bij een lichte belasting wordt er een betonplaat met een enkele wapening gebruikt.

Een dubbele wapening wordt toegepast bij een zware belasting, dit heeft te maken met de puntbelasting van de plaat. Rijdt er zwaar verkeer over de plaat, dan zijn de hoeken van de plaat kwetsbaarder. Met een constructieve wapening is het mogelijk om vervoer tot 27 ton aslast te dragen. Let erop dat de onderbaan van groot belang is voor de belastbaarheid.

HOE WORDEN DE BETONPLATEN GELEGD?

Lees daarvoor ons legadvies. De Keij kan tegen een meerprijs het leggen van de betonplaten voor uw project verzorgen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MET HIJS EN ZONDER HIJS BETONPLATEN?

Een betonplaat zonder hijsvoorziening wordt te allen tijde gelegd met een vacuüm hijssysteem, ofwel een zuignap. Het voordeel van een betonplaat zonder hijsvoorziening is dat u geen onkruidgroei heeft.

Een betonplaat met hijsvoorziening heeft twee gaten. Deze voorziening zorgt ervoor dat uzelf met een shovel/kraan de platen kunt leggen. Daarbij heeft u hijshaken nodig die bevestigd kunnen worden in de gaten van de betonplaat. Zo heeft u de mogelijkheid de betonplaat te verplaatsen en op de juiste plaats te leggen.

WORDT EEN BETONPLAAT MET HOEKPROFIEL VEEL GEBRUIKT?

Een betonplaat met hoekprofiel (ook wel hoeklijn genoemd) wordt vaak gerealiseerd op terreinen of paden waar voertuigen met kleine harde wielen overheen rijden. Kleine harde wielen veroorzaken puntbelastingen. Denk bijvoorbeeld aan heftrucks, plantenkarren en winkelkarren. Betonplaten met hoekprofiel liggen nauwsluitend tegen elkaar, waardoor het voor kleine voertuigen gemakkelijk te berijden is.

WAT IS DE FUNCTIE VAN AFSTANDHOUDERS BIJ BETONPLATEN?

Om ervoor te zorgen dat de betonplaten niet los gaan liggen, moet er afstand tussen de betonplaten gehouden worden. Deze tussenruimte moet met zand gevuld worden.

ZIJN ANTRACIET BETONPLATEN LEVERBAAR?

De grijskleurige betonplaat is de meest gangbare kleur, welke ook altijd leverbaar zijn.  Antraciet betonplaten zijn na opdracht leverbaar!

WAAR DIENEN KOPPELLATTEN VOOR EN WORDEN DEZE MEEGELEVERD BIJ KEERWANDEN?

Koppellatten worden geplaatst tussen de keerwanden om deze in lijn te houden. Koppellatten worden standaard meegeleverd.

MIJN PROJECT IS MOEILIJK BEREIKBAAR VOOR VRACHTWAGENS. HOE KAN MIJN PROJECT ALSNOG GEREALISEERD WORDEN?

Het is mogelijk dat het project buiten de verharde wegen gerealiseerd moet worden. Om het project te realiseren heeft u twee mogelijkheden:

 • De betonplaten worden gelegd met een shovel. Een shovel heeft een lichtere belasting, waardoor het rijden op onverharde paden of terreinen gemakkelijker gaat.
 • De onverharde paden of terreinen worden afgedekt met ijzeren rijplaten. Zo creëert u een tijdelijke erfverharding voor onze vrachtwagens.

WAT ZIJN DE LEVERTIJDEN VAN DE KEIJ?

De levertijden van De Keij hangen af van vraag en aanbod. In het hoogseizoen kunnen de levertijden langer zijn.  Neem gerust contact met ons op voor de exacte levertijden van de betonplaten.

BINNEN WELK TIJDSBESTEK ONTVANG IK DE OFFERTE?

Als u de aanvraag heeft ingediend bij De Keij streven zij ernaar binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en de offerte toe te sturen.

Onze laatste projecten

© 2020 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster