Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN INDUSTRIEPLAAT EN EEN STELCONPLAAT?

Stelcon is een merknaam van een producent van betonplaten. Er zijn naast Stelcon nog meer fabrikanten van betonplaten. Industrieplaat is een veelgebruikte benaming van betonplaten die door verschillende fabrikanten wordt gebruikt. De verschillen tussen betonplaten zitten in de eigenschappen van Stelconplaten of industrieplaten.

Eigenschappen van betonplaten zijn onder andere:

  • Draagvermogen
  • Maatvastheid
  • Oppervlakteruwheid
  • Slijtvastheid
  • Voorziening van een metalen hoekprofiel
  • Chemische bestendigheid

WELKE AFMETING BETONPLATEN ZIJN VOOR MIJN PROJECT VAN TOEPASSING?

Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar. De meest voorkomende afmeting zijn de (lengte x breedte) 200x200cm. Daarnaast hebben we ook de afmetingen 200x150cm, 200x100cm, 300x120cm, 350x120cm en 80x120cm. De verschillende afmetingen maakt het mogelijk om elk oppervlak te voorzien van een betonnen erfverharding. Door contact met ons op te nemen, kunnen we u het beste advies geven over de juiste afmeting betonplaten voor uw project.

ZIJN ER AFWIJKENDE AFMETINGEN VAN BETONPLATEN MOGELIJK?

Bij sommige projecten is het noodzakelijk om betonplaten op maat te zagen voor het gewenste resultaat. Het inzagen van betonplaten wordt tegen meerprijs op locatie uitgevoerd.

De Keij verzorgt de uitvoering van complete projecten. Denk aan;

WAT ZIJN DE DIKTES VAN BETONPLATEN?

De asbelasting van het verkeer wat over uw toekomstig erfverharding rijdt, bepaalt de dikte van betonplaten. De meest voorkomende diktes zijn de 14cm en 16cm betonplaat.

WAT IS DE MAXIMALE ASLAST PER BETONPLAAT?

Betonplaten van 14cm dik hebben een maximale asbelasting tot 15 ton. Een betonplaat van 16cm dik heeft de mogelijkheid om maximaal 20 ton per aslast te dragen. En voor zware aslasten hebben we Stelconplaten met maximale aslasten tot zelfs 25 ton.

Hoeveel betonplaten worden er per vracht met vrachtwagen geleverd op locatie?

Een vrachtwagen mag ca. 32.5 ton aan betonplaat gewicht vervoeren. Hoeveel betonplaten wij per vracht leveren is dus afhankelijk van de afmeting en betondikte van de betonnen platen.

WELKE WAPENING WORDT ER GEBRUIKT EN VOOR WELKE DOELEINDEN?

Bij een lichte belasting wordt er een betonplaat met een enkele wapening gebruikt. Een dubbele wapening wordt toegepast bij een zware belasting, dit heeft te maken met de puntbelasting van de plaat. Rijdt er zwaar verkeer over de betonplaat, dan zijn de hoeken van de betonnen plaat kwetsbaarder. Met een constructieve wapening is het mogelijk om vervoer tot 25 ton aslast te dragen. Let op; de betonplaat fundering; een gelijkmatig dragende ondergrond, is van groot belang voor de maximale draagkracht van betonplaten.

HOE WORDEN DE BETONPLATEN GELEGD?

Betonplaten leggen we over het algemeen met modern materieel voorzien van vacuüm hijssystemen. Het is ook mogelijk om betonplaten te plaatsen met de juiste hijshaken. Lees ons legadvies voor meer informatie. Bij De Keij heeft u ook de mogelijkheid om de betonplaten te laten leveren en tegelijkertijd ook te laten leggen. Let wel; daarvoor dient er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig te zijn. De Keij verzorgt ook de aanleg van de ondergrond voor betonplaten. Van ontwerp tot oplevering heeft u dus één aanspreekpunt en in korte tijd een strakke erfverharding. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BETONPLATEN MET- OF ZONDER HIJSVOORZIENING?

Een betonplaat zonder hijsvoorziening wordt te allen tijde gelegd met een vacuüm hijssysteem, ofwel een zuignap. Het voordeel van een betonplaat zonder hijsvoorziening is dat u geen onkruidgroei heeft.

Een betonplaat met hijsvoorziening heeft twee hijsgaten in het midden van de plaat. Deze voorziening zorgt ervoor dat uzelf met een shovel/kraan de betonnen platen kunt leggen. Daarvoor heeft u wel de juiste hijshaken nodig, die bevestigd kunnen worden in de hijsgaten van de betonplaat. Zo heeft u de mogelijkheid de betonplaat te verplaatsen en op de juiste plaats te leggen.

WAARVOOR WORDEN BETONPLATEN MET STALEN RAND GEBRUIKT?

Een betonplaat met hoekprofiel (hoeklijn of stalen rand) wordt vaak gerealiseerd op terreinen of paden waar voertuigen met kleine harde wielen overheen rijden. Kleine harde wielen veroorzaken puntbelastingen. Denk bijvoorbeeld aan heftrucks, plantenkarren en winkelkarren. Betonplaten met hoekprofiel liggen nauwsluitend tegen elkaar, waardoor het voor kleine voertuigen gemakkelijk te berijden is.

ZIJN BETONPLATEN ZONDER STALEN RAND OOK TOE TE PASSEN VOOR MATERIEEL MET KLEINE WIELEN?

Er zijn diverse betonplaten zonder stalen rand toe te passen als verharding voor materieel met kleine wielen. Deze betonplaten zijn dan voorzien van een minimale vellingrand, waardoor de betonplaten nauwer op elkaar aansluiten.

WAT IS DE FUNCTIE VAN AFSTANDHOUDERS BIJ BETONPLATEN?

Afstandhouders zetten we tijdens het betonplaten leggen om beschadigingen aan de betonnen platen te voorkomen. Ook voor een betere zetting van betonplaten op de onderbaan dient er afstand tussen de betonplaten aanwezig te zijn. De tussenruimte zanden we vervolgens in, zodat de betonplaten strak op de gelijkmatig dragende ondergrond komen te liggen.

ZIJN ANTRACIET BETONPLATEN LEVERBAAR?

De standaard afmetingen betonplaten zijn in lichte grijstinten, welke ook altijd op voorraad zijn. Antraciet betonplaten zijn leverbaar na opdracht.

WAAR DIENEN KOPPELLATTEN VOOR EN WORDEN DEZE MEEGELEVERD BIJ KEERWANDEN?

Koppellatten worden geplaatst tussen de keerwanden om deze in lijn te houden. Koppellatten worden standaard meegeleverd.

MIJN PROJECT IS MOEILIJK BEREIKBAAR VOOR VRACHTWAGENS. HOE KAN MIJN TERREIN ALSNOG AANGELEGD WORDEN MET BETONPLATEN?

Het is mogelijk dat het project buiten de verharde wegen gerealiseerd moet worden. Om het project alsnog met betonplaten aan te leggen, heeft u twee mogelijkheden:

  • De betonplaten worden gelegd met een shovel voorzien van vacuüm hijssysteem. Een shovel is compacter en heeft een lichte belasting, zodat we alsnog betonplaten kunnen leggen over onverharde wegen of smalle doorgangen.
  • De onverharde paden of terreinen worden aangelegd met een tijdelijke verharding door middel van ijzeren rijplaten. De ijzeren rijplaten vormen een stevige ondergrond voor onze vrachtwagens, zodat we bij het project kunnen komen.

WAT ZIJN DE LEVERTIJDEN VAN DE KEIJ?

De levertijden van De Keij hangen af van vraag en aanbod. In het hoogseizoen is het mogelijk dat de levertijden langer zijn. Neem gerust contact met ons op voor de exacte levertijden van de betonplaten en uitvoer van legwerk en grondwerk.

BINNEN WELK TIJDSBESTEK ONTVANG IK DE OFFERTE?

Zodra u een aanvraag heeft ingediend bij De Keij, streven zij ernaar binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en de offerte toe te sturen.

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 11043248
BTW: NL001910856B81

© 2022 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster