VAN 26 JULI T/M 16 AUGUSTUS ZIJN WIJ OP VAKANTIE EN TELEFONISCH NIET BESCHIKBAAR. TOT DIE TIJD HELPEN WIJ U UITERAARD NOG GRAAG. BEDANKT VOOR UW BEGRIP.

Neem contact op

De perfecte ondergrond voor een betonplaat is afhankelijk van de ondergrondgesteldheid. Aan de hand daarvan geeft De Keij advies over het aanleggen van de ondergrond voor betonplaten. Een ondergrond in combinatie met de juiste afmeting betonplaten voorziet het terrein van een duurzame verharding. Wat is nu de perfecte ondergrond voor een betonplaat? Kleigrond of zandgrond vereisen namelijk weer een andere onderbaan dan veengrond. Daarnaast is de juiste betonplaat afmeting nodig voor het aanleggen van een duurzame verharding. Allereerst vertellen we u welke grondsoorten De Keij tegenkomt. Daarna geven we uitleg over de puinbaan, zandbaan en waterhuishouding. Als laatste het advies van De Keij voor het aanleggen van een duurzame erfverharding met betonplaten.

 

Stelconplaten afmeting | Gewicht Stelconplaat | Stelconplaat 200x200x16cm met hoeklijnONDERGROND VOOR EEN BETONPLAAT 

Een perfecte ondergrond voor een betonplaat wordt opgebouwd met verschillende lagen, waarbij we beginnen met de grondsoort. De grondsoorten die De Keij tegenkomt zijn kleigronden, zandgronden en veengronden. Aan de hand van deze ondergrondgesteldheid adviseren zij welke onderbaan benodigd is om een perfecte ondergrond te realiseren. Bij veel erfverhardingen is het aanbrengen van een zandbaan van minimaal 10 cm al voldoende. Voor extra ondersteuning van betonplaten of versteviging van de ondergrond adviseert De Keij een puinbaan aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan zwaar verkeer, waarbij betonplaten de maximale aslast moeten dragen. Daarnaast is de waterhuishouding voor het aanleggen van een verharding van groot belang.

Een perfecte ondergrond voor betonplaten is dus onderverdeeld in de volgende lagen:

  • Ondergrondgesteldheid (klei, zand of veen)
  • Puinbaan (indien nodig)
  • Zandbaan (minimaal 10 cm)
  • Waterhuishouding (onder afschot, goten en/of putten)

GRONDSOORT | BODEMGROND

Allereerst zullen we de gesteldheid van de ondergrond moeten beoordelen om na te gaan of deze voldoende dragend is voor betonplaten. Kleigronden en zandgronden zijn in de meeste gevallen stevig genoeg voor het aanleggen van een terreinverharding. Veengronden daarentegen zijn drassig, waarbij een erfverharding met betonplaten blijven zakken. Voor het aanleggen van verhardingen bij veengronden stellen we andere eisen als bij klei- en zandgronden. Bij zwaar verkeer over betonplaten adviseren we zelfs bij klei- en zandgronden een puinbaan aan te brengen voor extra ondersteuning van betonplaten en versteviging van de ondergrond.

 

Project Flamstead | Onverhard toegangsweg september 2018PUINBAAN

De ondergrondgesteldheid en draagkracht van betonplaten bepalen het aanbrengen van een puinbaan. Een puinbaan is ter ondersteuning van betonplaten of ter versteviging van de ondergrond. Een stabiele ondergrond vereist geen puinbaan. Let wel; Een puinbaan bij veengronden zal het verzakken niet voorkomen en is dus overbodig. De kwaliteit van de betonplaat speelt bij veengronden een belangrijke rol. Zwaar verkeer bij zand- en kleigronden vereist wel een puinbaan ter ondersteuning van betonplaten.

 

ZANDBAANBetonplaten leggen | Onderbaan betonplaten | Project Dordrecht | De Keij

Een zandbaan bestaat uit grove zand voor een betere zetting van betonplaten en een goede waterhuishouding van het terrein. Het grove zand noemen wij ook wel drainage- of brekerszand. Daarnaast moet een zandbaan gelijkmatig en dragend zijn en de dikte minimaal 10 cm. Lasergestuurd apparatuur creëert op de millimeter een nauwkeurig vlakke ondergrond. Op basis van de ondergrondgesteldheid van het terrein geeft De Keij advies over de dikte van de zandbaan.

 

Afwateringselementen | Afwateringsgoten en zandvangputten | De KeijWATERHUISHOUDING

Een goede afwatering van het terrein zorgt ervoor dat er geen water onder de betonplaten komt te staan. Door het terrein onder afschot aan te leggen, goten en/of putten te plaatsen creëert u een goede afwatering. Zo kan het regenwater op de juiste manier afvoeren en heeft u geen water onder de betonplaten. De waterhuishouding moet op orde zijn voordat u betonplaten gaat leggen evenals een gelijkmatig dragende ondergrond.

 

 

Egaliseren van ondergrond betonplaten verharding | De KeijEGALISEREN VAN DE ONDERGROND VOOR BETONPLATEN 

Elke laag die u aanbrengt voor het creëren van een perfecte ondergrond van een betonplaat dient nauwkeurig gelijkmatig en dragend te zijn. Zo mogen er geen oneffenheden in de ondergrond aanwezig zijn, voordat u de puinbaan of zandbaan gaat aanbrengen. Het aanbrengen van een puinbaan en zandbaan dient op de millimeter nauwkeurig vlak te zijn. Lasergestuurd apparatuur maakt de ondergrond op de millimeter nauwkeurig vlak. Daarnaast is de juiste betonplaat afmeting belangrijk. In combinatie met een nauwkeurige ondergrond creëert u namelijk een erfverharding waar u jaren plezier van heeft. Vraag gerust om meer informatie bij De Keij.

 

BETONPLAAT AFMETINGEN

Betonplaten 200x100 | Industrieplaten | Nieuwe betonplaten | De Keij BetonplatenBetonplaten zijn ideaal voor het aanleggen van terreinen en percelen binnen de agrarische-, industriële, recreatie- en sportsector. Betonplaten kennen diverse afmetingen, toplagen, wapening, randprofielen en bestand tegen aslasten tot maximaal 25 ton. De Keij heeft zes verschillende afmetingen betonplaten in het assortiment, aangeduid in lengte x breedte en leverbaar in diverse diktes. Zo kennen zij de afmetingen 200x200cm, leverbaar in 14cm en 16cm dik en de afmeting 200x100cm is te bestellen in diktes 12cm, 14cm en 16cm. Verder heeft De Keij ook de afmeting 300x120cm in het assortiment leverbaar in 12cm en 14cm dik. Als laatste hebben zij de afmeting 350x120cm in 14cm dik en de 80x120cm in 12cm. Voor elke sector heeft De Keij een passende oplossing voor het aanleggen van een erfverharding met betonplaten.

 

ADVIES DE KEIJ BETONPLATEN 

Voor het aanleggen van een perfecte ondergrond van een betonplaat moet u dus rekening houden met verschillende factoren. De Keij denkt graag met u mee voor het aanleggen van een duurzame verharding. Sinds 1998 zijn zij werkzaam in het aanleggen van open verhardingen en realiseren totaalprojecten van ondergrond tot betonplaten leggen. Daarnaast hebben zij het materieel in huis voor het efficiënt aanleggen van erfverhardingen met betonplaten. Afhankelijk van de locatie leggen zij honderden betonplaten op één dag. Wilt u meer weten over het realiseren van een perfecte ondergrond voor betonplaten? Of bent u benieuwd waar betonplaten voor gebruikt worden? Neem contact op met De Keij en zij geven u passend advies.

 

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster