Gebruikte platen of koop/terugkoop

Bij De Keij begrijpen we dat elk project uniek is. U zoekt naar een kwalitatief betrouwbare en duurzame oplossing voor erf- of terreinverharding, maar tegelijkertijd houdt u oog op het budget. Daarom bieden wij u een uitgebreide keuze aan in zowel nieuwe als gebruikte beton- en Stelconplaten.

Bij deze oplossingen zit het onderscheid vaak in het type terrein dat verhard moet worden. Is het een nieuw terrein of gaat het om een tijdelijke verharding? En wat is daarbij de beste oplossing voor u? Voor het aanleggen van een tijdelijke verharding – onder andere dijkverzwaringen of bouwwegen –kunt u namelijk ook betonplaten huren door middel van een koop- terugkoopregeling. Of bent u juist van plan om een terrein opnieuw in te delen en wilt u betonnen platen inruilen voor nieuwe? Niets is te gek voor De Keij, want zij hebben wellicht een oplossing voorhanden. Gaat het niet om een verharding met gebruikte platen of een koop-terugkoopregeling, dan wel om het inruilen van oude platen voor nieuwe.

Ik wil een passende oplossing aanvragen

Gebruikte platen toepassingen

Opties

Gebruikte platen kopen

Wilt u gebruikte platen kopen om een kavelpad, erf- of terreinverharding te verharden? Gebruikte platen behouden hun waarde en zijn meestal leverbaar in de afmeting 200x200cm, voorzien van een stalen omranding. Van zeer nette verhardingsplaten, tweedehands tot gebruikte platen – zolang de voorraad strekt – levert De Keij deze betonelementen bij u op locatie. Let op! Door de grote vraag naar gebruikt is de voorraad beperkt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Vraag een offerte aan

Koop / Terugkoop regeling

Bent u van plan om een terrein te huren voor de opslag van uw materieel? Of bent u juist op zoek naar een tijdelijke aanleg van bouwwegen of een dragende ondergrond voor (zwaar) verkeer tijdens de werkzaamheden rondom dijkverzwaringen? Dan is het een optie om betonplaten te kopen met een terugkoopregeling. U koopt nieuwe betonplaten voor een bepaalde periode met een terugkoopgarantie. Een voordelige investering met groot gebruikersgemak.

Vraag een offerte aan

Betonplaten inruilen

Heeft u een (nieuw) pand inclusief terrein gekocht met oude platen als verharding en wilt u het hele terrein opnieuw inrichten? Of heeft u een gebruikte betonverharding, maar wilt u het terrein in zijn geheel praktisch indelen?
Dan is het mogelijk om de oude verharding in te ruilen voor een nieuwe terreinverharding.
De Keij denkt met u mee in totaaloplossingen en nemen vanaf het uithalen – of zelfs afvoeren – tot het opnieuw aanleggen het werk voor u uit handen.

Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen voor Gebruikte platen of koop/terugkoop

Klaas van Binsbergen
Directie
Heeft u geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Neem dan direct contact op met onze klantenservice.

Bel ons op

0488 44 33 24
Naar contactformulier

Veelgestelde vragen

Binnen welk tijdsbestek ontvang ik de offerte?

Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en de offerte toe te sturen.

Welke soorten gebruikte platen zijn er te koop?

Gebruikte betonplaten zijn te koop in drie soorten, namelijk in AKEUS, BKEUS en CKEUS.

  • Onder AKEUS verstaan we nette gebruikte verhardingsplaten, vrijwel zonder scheuren of breuken. Ook de stalen hoeklijnen zitten goed vast aan de randen van de plaat.
  • Bij gebruikte BKEUS platen is het mogelijk dat er een aantal scheuren te zien zijn. Ook bij deze plaat zitten de (eventuele) stalen hoeklijnen nog netjes vast aan de randen van de plaat.
  • De CKEUS laten de gebruikte tekenen in de toplaag en randen van de plaat goed zien. Alsnog zijn deze gebruikte platen goed te (ver)plaatsen met een klem of vacuüm hijssysteem.

Met welk doel u ook een verharding gaat aanleggen, er is allicht een oplossing te vinden met gebruikte platen.

In welke afmeting zijn gebruikte platen leverbaar?

In de beginjaren werden veel betonplaten geproduceerd met een stalen omranding en betondikte van 12 cm. Tegenwoordig is de betondikte van een betonplaat 200×200 cm minimaal 14 cm dik, behalve bij gebruikte platen. De partijen die momenteel namelijk veel vrijkomen zijn de gebruikte platen in de afmeting 200x200cm, voorzien van stalen hoeklijnen en een betondikte van 12 cm. Aanvullend met een kleine voorraad in de afmeting 200×150 cm of 200×100 cm.

Een enkele keer zijn er gebruikte platen verkrijgbaar in de afmeting 200×120 cm en 300×200 cm, met- of zonder stalen hoeklijnen.

Vraag gerust naar de huidige levertijden van gebruikte verhardingsplaten, want voor (onverhard) doeleinde is er een oplossing te vinden.

 

Welke afmeting betonplaten zijn voor mijn project van toepassing?

Op basis van onder andere de ondergrondgesteldheid en belasting adviseren wij een betonplaat passend bij uw project. Bij sommige projecten is het zelfs noodzakelijk om betonplaten op maat te zagen voor het gewenste resultaat. Het inzagen van betonplaten wordt tegen meerprijs op locatie uitgevoerd.

De Keij realiseert complete projecten van ontwerp tot oplevering. Denk daarbij aan;

Waarvoor worden betonplaten met stalen rand gebruikt?

Betonplaten met hoekprofiel (hoeklijn of stalen rand) worden vaak toegepast bij terreinen met zwaar verkeer of voertuigen met kleine harde wielen overheen rijden. Kleine harde wielen veroorzaken puntbelastingen, denk maar aan aan heftrucks, plantenkarren en winkelkarren. Betonplaten met hoekprofiel liggen nauwsluitend tegen elkaar, waardoor het voor kleine voertuigen gemakkelijk te berijden is.

Hoeveel betonplaten worden per vracht met vrachtwagen geleverd op locatie?

Een vrachtwagen mag ca. 32.5 ton aan betonplaat gewicht vervoeren. Hoeveel betonplaten wij per vracht leveren is afhankelijk van de afmeting en betondikte van de betonnen platen.

Hoe kan ik betonplaten leggen bij een moeilijk bereikbaar terrein?

Bij ontoegankelijk of moeilijk bereikbare terreinen zijn er twee mogelijkheden voor het plaatsen van betonplaten;

  • Betonplaten leggen met een shovel voorzien van vacuüm hijssysteem;
    • Een shovel is compacter en heeft een lichte belasting.
  •  Onverharde percelen/terreinen tijdelijk verharden met ijzeren rijplaten.
    • De ijzeren rijplaten vormen een stevige ondergrond voor vrachtwagens/shovels en voorkomt verzakkingen.

Hoe leg ik betonplaten?

Het verplaatsen en/of leggen van betonplaten voert u uit met materieel voorzien van een vacuüm hijssysteem, hydraulische-/mechanische klem of met gecertificeerde hijssleutels. Betonplaten leggen wij tijdens levering met modern materieel voorzien van vacuüm hijssystemen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Wat is de functie van afstandhouders tussen betonplaten?

Afstandhouders plaatsen we om beschadigingen aan betonplaten te voorkomen en tegelijkertijd voor een betere zetting op de onderbaan. De voegen zanden we vervolgens in, zodat de betonplaten strak op de gelijkmatig dragende ondergrond komen te liggen.

Wat kosten gebruikte platen?

De (vierkante meter) prijs van een gebruikte plaat is afhankelijk van de nieuwstaat, locatie en eventueel bijkomende kosten zoals het legwerk en/of uitvoer van grondwerkzaamheden. Waarvoor gaat u de gebruikte verhardingselementen inzetten en wat zijn uw wensen? Neem contact op en De Keij kijkt samen met u naar de meest passende oplossing.

Wat zijn de levertijden van De Keij?

De levertijden hangen af van vraag en aanbod. In het hoogseizoen is het mogelijk dat de levertijden langer zijn. Neem gerust contact met ons op voor de exacte levertijden en uitvoer van totaalprojecten.

Toch op zoek naar nieuwe platen?

Of het nu gaat om het verharden van kavelpaden, indelen van opslagruimtes óf het aanleggen van (overdekte) terreinen. Van ontwerp tot oplevering zal De Keij met een passende oplossing verschijnen.

Snelle levering
Dankzij goede connecties met onze leveranciers kunnen we vrijwel direct uit voorraad leveren.
Advies op maat
Liever persoonlijk advies? Wij denken actief met u mee en u ontvangt passend advies op maat.
Scherpe prijzen
We kopen met bulk in bij fabrieken in heel Nederland. Zo kunnen wij een scherpe prijs aanbieden.

Recent afgeronde projecten

Project in Dodewaard
Renovatie terreinverharding Conservenfabriek
Duurzaam investeren is het terrein met betonplaten renoveren. En efficiënt werken met (zwaar) materieel...
Project in Purmerend
Tijdelijke terreinverharding
Een onverhard terrein in zeer korte tijd (tijdelijk) verharden is mogelijk met onder andere...
Project in Rotterdam
Toegangswegen opslagtanks
Bent u van plan om de toegankelijkheid van toegangswegen te optimaliseren? Dan is de...

HOOR HET VAN EEN ANDER

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster