VAN 26 JULI T/M 16 AUGUSTUS ZIJN WIJ OP VAKANTIE EN TELEFONISCH NIET BESCHIKBAAR. TOT DIE TIJD HELPEN WIJ U UITERAARD NOG GRAAG. BEDANKT VOOR UW BEGRIP.

Neem contact op
Klanten beoordelen ons met een 9+
Ervaring en vakmanschap
De Keij realiseert complete projecten

ONZE OPLOSSING VOOR INDUSTRIE EN LOGISTIEK

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor optimalisatie van toegankelijkheid binnen het terrein? Dan biedt De Keij passende oplossingen voor nieuwbouwprojecten, herindelingen van terreinen of tijdelijke verhardingen. Denk bijvoorbeeld aan (onverharde) terreinen waar verzakkingen in zijn ontstaan. Voor elk doeleinde heeft De Keij een passende oplossing om het terrein te optimaliseren.

 • Stelconplaten met maximale aslast tot 25 ton
 • Vloeistofdichte toepassingen
 • Representatief en onderhoudsarm
 • Praktische afwateringsystemen
 • Duurzame investering

Betonplaten voor een totaalproject

Bekijk betonplaten

Stelconplaten voor een totaalproject

Bekijk stelconplaten

Neem direct contact op

Keuzehulp

Wij helpen u graag met het vinden van de beste oplossing, passend bij uw sector of toepassing op maat. Binnen 1 werkdag advies op maat.

Start keuzehulp

Veelgestelde vragen

Binnen welk tijdsbestek ontvang ik de offerte?

Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en de offerte toe te sturen.

Wat is het verschil tussen een industrieplaat en een stelconplaat?

Stelcon is een merknaam van een producent van betonplaten. Er zijn naast Stelcon nog meer fabrikanten met betonplaten en noemt men ook wel industrieplaten. De verschillen tussen betonplaten zitten met name in de eigenschappen van Stelconplaten en industrieplaten.

Eigenschappen van betonplaten zijn onder andere:

 • Draagvermogen
 • Maatvastheid
 • Oppervlakteruwheid
 • Slijtvastheid
 • Voorziening van een metalen hoekprofiel
 • Chemische bestendigheid

Hoe worden Stelconplaten gemaakt?

Een Stelconplaat is gemaakt van een niet constructieve wapening en daardoor bestand tegen hoge verkeer- en puntbelastingen. Stelconplaten zijn in het bijzonder gemaakt voor industriedoeleinden met (uitzonderlijk) zwaar verkeer en vloeistofdichte toepassingen. Een Stelconplaat is van hoogwaardige kwaliteit, duurzaam en behoudt onder meer zijn waarde door de slijtvaste deklaag.

Hoe groot zijn Stelconplaten?

Stelconplaten zijn verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen. De lengte en breedte zijn 200x200cm, 200x150cm en 200x100cm en de dikte varieert tussen 14cm, 16cm, 20cm en 25cm.

Wat zijn de diktes van betonplaten?

De asbelasting van het verkeer wat over uw toekomstig erfverharding rijdt, bepaalt de dikte van betonplaten. De meest voorkomende dikte van betonplaten zijn de 14cm en 16cm. Daarnaast hebben we ook 12cm, 20cm en 25cm in het assortiment.

Hoe zwaar zijn Stelconplaten?

Het gewicht van een Stelconplaat is gebaseerd op de vorm en samenstelling; de afmeting, betondikte en de stalen hoekranden. Zo wegen Stelconplaten 200x200x14cm 1340 kg en een halve Stelconplaat in de afmeting 200x100x14cm weegt 670 kg. Bekijk hier het gewicht van alle Stelconplaat afmetingen.

Wat is de maximale aslast per betonplaat?

Betonplaten van 14cm dik hebben een maximale asbelasting tot 15 ton. Een betonplaat van 16cm dik heeft de mogelijkheid om maximaal 20 ton per aslast te dragen. En voor zware belastingen boven de 20 ton hebben we Stelconplaten met aslasten tot maximaal 25 ton.

Wat is het verschil tussen betonplaten met- of zonder hijsvoorziening?

Een betonplaat zonder hijsvoorziening wordt te allen tijde gelegd met een vacuüm hijssysteem, ofwel een zuignap. Het voordeel van een betonplaat zonder hijsvoorziening is dat u geen onkruidgroei heeft.

Een betonplaat met hijsvoorziening heeft twee hijsgaten in het midden van de plaat. U kunt zelf de betonnen platen leggen door middel van een shovel of kraan. Daarvoor heeft u wel gecertificeerde hijshaken nodig.

Welke wapening wordt er gebruikt en voor welke doeleinden?

Bij een lichte belasting wordt er een betonplaat met een enkele wapening gebruikt. Een dubbele wapening wordt toegepast bij zware belastingen. Dit heeft te maken met de puntbelasting van de plaat. Bij zwaar verkeer over de betonnen platen zijn de hoeken kwetsbaarder. Met een constructieve wapening is het mogelijk om vervoer tot 25 ton aslast te dragen.

Let op; de betonplaat fundering ofwel een gelijkmatig dragende ondergrond, is van groot belang voor maximale draagkrachten bij betonplaten.

Waarvoor worden betonplaten met stalen rand gebruikt?

Betonplaten met hoekprofiel (hoeklijn of stalen rand) worden vaak toegepast bij terreinen met zwaar verkeer of voertuigen met kleine harde wielen overheen rijden. Kleine harde wielen veroorzaken puntbelastingen, denk maar aan aan heftrucks, plantenkarren en winkelkarren. Betonplaten met hoekprofiel liggen nauwsluitend tegen elkaar, waardoor het voor kleine voertuigen gemakkelijk te berijden is.

Zijn betonplaten zonder stalen rand geschikt voor materieel met kleine wielen?

Ja, er zijn verschillende betonplaten zonder stalen rand leverbaar voor materieel met kleine wielen. Deze betonplaten zijn voorzien van een minimale vellingrand, waardoor de betonplaten strakker op elkaar aansluiten.

Wat kost een Stelconplaat?

Een Stelconplaat is voor veel doeleinden binnen de industrie te gebruiken en voor elke doeleinde is er een passende afmeting te vinden. Stelconplaten zijn duurzaam, slijtvast en behouden hun waarde bij voldoende ondersteuning vanuit de ondergrond. De Stelconplaten prijs is grotendeels gebaseerd op de grondstoffen, wapening, aantal m², betondikte, stalen hoeklijnen en oppervlaktebewerking.

Welke afmeting betonplaten zijn voor mijn project van toepassing?

Op basis van onder andere de ondergrondgesteldheid en belasting adviseren wij een betonplaat passend bij uw project. Bij sommige projecten is het zelfs noodzakelijk om betonplaten op maat te zagen voor het gewenste resultaat. Het inzagen van betonplaten wordt tegen meerprijs op locatie uitgevoerd.

De Keij realiseert complete projecten van ontwerp tot oplevering. Denk daarbij aan;

Hoeveel zand onder Stelconplaat verharding?

Hoeveel zand er onder een Stelconplaat verharding gaat is afhankelijk van diverse factoren zoals de bodemgesteldheid, (verkeers-)belasting en gebruiksdoel. De zandlaag onder Stelconplaten moet namelijk voldoende ondersteuning bieden en tegelijkertijd een permanente draineerfunctie bezitten. Wat is dan de perfecte ondergrond voor een Stelconplaat? Bekijk het hier.

Hoe plaats je Stelconplaten?

Stelconplaten leggen we over het algemeen met (op afstand bestuurbare) vrachtwagens voorzien van autolaadkraan en vacuüm hijssysteem. Bij moeilijk bereikbare terreinen plaatsen we de Stelconplaten met een shovel voorzien van vacuüm hijssysteem.

Hoe kan ik betonplaten leggen bij een moeilijk bereikbaar terrein?

Bij ontoegankelijk of moeilijk bereikbare terreinen zijn er twee mogelijkheden voor het plaatsen van betonplaten;

 • Betonplaten leggen met een shovel voorzien van vacuüm hijssysteem;
  • Een shovel is compacter en heeft een lichte belasting.
 •  Onverharde percelen/terreinen tijdelijk verharden met ijzeren rijplaten.
  • De ijzeren rijplaten vormen een stevige ondergrond voor vrachtwagens/shovels en voorkomt verzakkingen.

Wat is de functie van afstandhouders tussen betonplaten?

Afstandhouders plaatsen we om beschadigingen aan betonplaten te voorkomen en tegelijkertijd voor een betere zetting op de onderbaan. De voegen zanden we vervolgens in, zodat de betonplaten strak op de gelijkmatig dragende ondergrond komen te liggen.

Wat zijn de levertijden van De Keij?

De levertijden hangen af van vraag en aanbod. In het hoogseizoen is het mogelijk dat de levertijden langer zijn. Neem gerust contact met ons op voor de exacte levertijden en uitvoer van totaalprojecten.

Toepassingen

Binnen de sector industrie en logistiek zijn er veel doeleinden waarbij industrieplaten of Stelconplaten gebruikt worden als terreinverharding. De Keij heeft duurzame oplossingen voor het aanleggen van nieuwe terreinen, herindelingen en tijdelijke verhardingen.

Herindeling van terreinen

Herindeling van terreinen

Een terrein uitbreiden of opnieuw indelen voor opslag van bulkgoederen of (verhuur van) materieel, producten of kleine materialen. Er zijn meerdere manieren mogelijk waarmee u het terrein opnieuw kunt indelen of uitbreiden. Eén van de oplossingen is een terreinverharding met industrieplaten of Stelconplaten.

Meer informatie

Herindeling van terreinen

Een terrein uitbreiden of opnieuw indelen voor opslag van bulkgoederen of (verhuur van) materieel, producten of kleine materialen. Er zijn meerdere manieren mogelijk waarmee u het terrein opnieuw kunt indelen of uitbreiden. Eén van de oplossingen is een terreinverharding met industrieplaten of Stelconplaten.

Meer informatie
Herindeling van terreinen
Nieuwbouw

Nieuwbouw

Terreinen verharden bij (overdekte) parkeerplaatsen, bedrijfshallen en industrieterreinen, distributiecentra of op- en overslagplaatsen. Of voor wasplaatsen, busstations, fietspaden en recreatie- of sportgelegenheden zoals strand-, duin- en wandelpaden of hockey- en sportvelden. Voor elk doeleinde is er een duurzame oplossing te vinden.

Meer informatie

Nieuwbouw

Terreinen verharden bij (overdekte) parkeerplaatsen, bedrijfshallen en industrieterreinen, distributiecentra of op- en overslagplaatsen. Of voor wasplaatsen, busstations, fietspaden en recreatie- of sportgelegenheden zoals strand-, duin- en wandelpaden of hockey- en sportvelden. Voor elk doeleinde is er een duurzame oplossing te vinden.

Meer informatie
Nieuwbouw
Tijdelijke verharding

Tijdelijke verharding

Betonplaten zijn geschikt voor permanente terreinverharding, maar ook voor tijdelijke verhardingen. De Keij heeft oplossingen voor onder andere evenement- en parkeerterreinen, bouwterreinen of toegangswegen voor (zwaar) transport.

Meer informatie

Tijdelijke verharding

Betonplaten zijn geschikt voor permanente terreinverharding, maar ook voor tijdelijke verhardingen. De Keij heeft oplossingen voor onder andere evenement- en parkeerterreinen, bouwterreinen of toegangswegen voor (zwaar) transport.

Meer informatie
Tijdelijke verharding

Toepassing voor de agrarische sector

Binnen de agrarische sector zijn er veel doeleinden waar betonplaten gebruikt worden als erfverharding. De Keij biedt duurzame oplossingen voor boomkwekers en landbouwers.

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster