VAN 26 JULI T/M 16 AUGUSTUS ZIJN WIJ OP VAKANTIE EN TELEFONISCH NIET BESCHIKBAAR. TOT DIE TIJD HELPEN WIJ U UITERAARD NOG GRAAG. BEDANKT VOOR UW BEGRIP.

Neem contact op
Klanten beoordelen ons met een 9+
Ervaring en vakmanschap
De Keij realiseert complete projecten

Het gewicht Stelconplaat is gebaseerd op de vorm en samenstelling; de afmeting, betondikte en de stalen hoekranden. Hoeveel weegt een Stelconplaat en wat is de perfect dragende ondergrond voor het gewicht van deze Stelcon betonplaten? Het gewicht van een betonplaat bepaalt namelijk mede de stabiliteit van een Stelconplaten verharding. Hoe meer gewicht des te stabieler de betonplaten en in combinatie met een nauwkeurige ondergrond een strakke Stelconplaten verharding. Als we kijken naar de Stelconplaten 200x200x14cm, zonder stalen rand dan hebben we 1340kg aan Stelconplaat gewicht. Een Stelconplaat in diezelfde afmeting met stalen rand weegt minimaal 10 kg zwaarder. Deze grote betonplaten hebben alleen al voor het hoge gewicht een stabiele ondergrond nodig. De ondergrond dient tegelijkertijd als ondersteuning van betonplaten, zodat deze berekend zijn op de maximale belasting. Wat zijn Stelconplaten en waarvoor worden Stelconplaten gebruikt? En wat is handig om te weten bij het aanleggen van een terreinverharding met Stelcon betonplaten? De Keij geeft u passend advies en helpen u bij het maken van de juiste keuze. Daarbij kunt u door De Keij de Stelconplaten laten leggen en de ondergrond laten aanbrengen. Neem gerust contact op en bespreek uw wensen.

Stelconplaat 200x200cm
Hoogwaardige kwaliteit
Zeer sterk, vlak en strak
Bestand tegen hoge verkeer- en puntbelasting
In diktes 14cm, 16cm, 20cm en 25cm
Met- en zonder hoeklijn
Glad- of gebezemde toplaag
Snel leverbaar i.c.m. leggen
Bekijk Stelconplaat 200x200cm
Stelconplaat 200x100cm
Hoogwaardige kwaliteit
Zeer sterk, vlak en strak
Bestand tegen hoge verkeer- en puntbelasting
In diktes 14cm, 16cm, 20cm en 25cm
Met- en zonder hoeklijn
Glad- of gebezemde toplaag
Snel leverbaar i.c.m. leggen
Bekijk Stelconplaat 200x100cm
Gebruikte Stelconplaten
Voldoen aan de kwaliteitseisen
Zichtbare gebruikerssporen
Bestand tegen hoge verkeer- en puntbelasting
Diverse afmetingen
Met- of zonder hoeklijn
Gebruikte toplaag
Leverbaar zolang de voorraad strekt
Bekijk gebruikte Stelconplaten

WAT ZIJN STELCONPLATEN?

Stelconplaten zijn vierkante of rechthoekige betonnen platen die samengesteld zijn met wapening en betonmengsel van minimaal 14cm dik. De wapening dient als versterking in het beton om drukkrachten bij zwaar verkeer op te vangen. Het betonmengsel bestaat uit constructief beton C50/60. Dit is een aanduiding van een betonsterkteklasse en gekoppeld aan de kubusdruksterkte en cilinderdruksterkte. De betonsterkteklasse wordt aangeduid met de letter ‘C’ gevolgd door een minimaal vereiste cilinderdruksterkte en de waarde van de kubusdruksterkte. Stelconplaten zijn de originele betonplaten die inmiddels zijn naamsbekendheid heeft gekregen. Een Stelcon betonplaat is een merkplaat onder de betonplaten. Een duurzame betonplaat door hoogwaardige kwaliteiten, maat- en slijtvastheid. Stelconplaten zijn te herkennen aan de ingegraveerde naam ‘Stelcon’ in de hoekrand of in de deklaag van de betonplaat. Een Stelconplaat is te verkrijgen in drie verschillende afmetingen, met- en zonder hoeklijn en voor maximale belastingen tot 25 ton.

Afmeting
Gewicht
Gewicht met hoeklijn
200x100x14cm
670 kg
680 kg
200x100x16cm
770 kg
780 kg
200x100x20cm
950 kg
Geen
200x100x25cm
1200 kg
1210 kg
200x200x14cm
1340 kg
1360 kg
200x200x16cm
1540 kg
1560 kg
200x200x20cm
1900 kg
Geen
200x200x25cm
2400 kg
2420 kg

Stelconplaten afmeting | Gewicht Stelconplaat | Stelconplaat 200x200x16cm met hoeklijnWAARVOOR WORDEN STELCONPLATEN GEBRUIKT?

Stelconplaten gebruikt men voor het verharden van bedrijfsterreinen, op- en overslag terreinen en voor transport en logistiek. Deze betonplaten zijn bestand tegen zware aslasten door het hoge Stelconplaten gewicht. Daarnaast worden Stelconplaten gebruikt als vloeistofdichte betonplaten, stoot- en aanrijdplaten en als tijdelijke verharding. Door de hoogwaardige kwaliteit zijn deze betonnen platen voor veel doeleinden toe te passen. Welke Stelconplaten afmeting past bij uw terrein en is de ondergrond voldoende dragend voor het hoge Stelconplaat gewicht? Stelconplaten zijn berekend op hoge aslasten, maar in combinatie met een stabiele ondergrond de volledige belasting dragen.

Op zoek naar Stelconplaten voor het verharden van uw terrein?

De Keij heeft twee verschillende afmetingen Stelconplaten in het assortiment, aan te passen aan uw wensen. Welke Stelconplaat afmeting past bij uw terrein en is de ondergrond gelijkmatig dragend voor het hoge gewicht? Vraag naar de mogelijkheden voor uw terrein en bespreek uw wensen met De Keij.

Neem contact op

GEWICHT STELCONPLAAT

Het gewicht Stelconplaat is dus gebaseerd op de afmeting, betondikte en stalen hoeklijnen. Om het makkelijker te maken zijn Stelconplaten te onderscheiden in twee verschillende afmetingen namelijk; 200x200cm en 200x100cm. En elke afmeting is leverbaar met een betondikte van 14cm, 16cm, 20cm of 25cm. De Stelconplaten met een betondikte van 14cm, 16cm en 25cm zijn daarnaast ook met stalen rand te verkrijgen. En de gewichten van Stelconplaten met stalen rand zijn 20kg zwaarder dan Stelconplaten met vellingrand (zonder stalen hoekrand). Stelconplaten met een dikte van 20cm zijn alleen leverbaar zonder stalen hoekrand, omdat deze worden toegepast bij vloeistofdichte verhardingen voor benzine, olie en andere milieugevaarlijke stoffen. De voegen tussen de betonplaten worden dan met een speciaal kitsysteem volledig vloeistofdicht gemaakt.

 

Afwateringselementen | Afwateringsgoten en zandvangputten | De KeijONDERGROND STELCONPLATEN

Het hoge Stelconplaten gewicht vereist een dragende ondergrond, zodat de betonplaten ook de maximale belasting kunnen dragen. En om verzakkingen te voorkomen is het belangrijk dat er een gelijkmatige ondergrond aanwezig is. Een nauwkeurige ondergrond is dus wel degelijk van belang voor het behoudt van de kwaliteit, duurzaamheid, belasting en het gewicht van Stelconplaten. Een gelijkmatig dragende ondergrond in combinatie met de juiste Stelconplaat afmeting zorgen voor een duurzame verharding. En daarbij moeten we de waterhuishouding van het terrein niet vergeten. Bij een goede afwatering moet het terrein onder afschot komen en maken we gebruik van afwateringsgoten en zandvangputten.

 

STELCONPLATEN 200X200 CM

Bij de aanwezigheid van een gelijkmatig dragende ondergrond legt De Keij de Stelconplaten direct vanaf de vrachtwagen op de onderbaan. De vrachtwagens zijn berekend op ca. 32.5 ton Stelconplaat gewicht en voorzien van autolaadkraan en vacuüm hijssystemen. Daarmee leggen zij met snelle vakkundigheid honderden Stelconplaten op één dag. Als we kijken naar de Stelconplaat afmetingen dan is de 200x200cm de meest gebruikte betonplaat. En om terreinverhardingen vervolgens geheel passend te maken, worden betonplaten in de afmeting 200x100cm toegepast.

 

BETONSPECIALIST DE KEIJ

Sinds 1998 realiseert De Keij open verhardingen en hebben ervaring in diverse ondergronden met toepassing van betonnen elementen. Inmiddels een betonspecialist in het aanleggen van terreinverhardingen met Stelconplaten en betonplaten. Zij ontzorgen de klant door projecten van ontwerp tot oplevering aan te nemen, zodat zij één aanspreekpunt hebben. De Keij zorgt voor een gelijkmatig dragende ondergrond en een goede afwatering. Vervolgens leggen zij de Stelconplaten op de nauwkeurige onderbaan en passen indien nodig maatwerk op de betonplaten verharding toe. Als laatste zorgen zij voor een nette afwerking, zodat de klant in korte tijd gebruik kan maken van de verharding. Bent u benieuwd naar de Stelconplaten prijs in combinatie met het leggen van betonplaten? Of wilt u meer weten over de prijzen voor de aanleg van een totale Stelconplaten verharding? Neem dan contact op en bespreek uw wensen.

 

Benieuwd hoe wij alles aanpakken?

Offerte aanvragen voor Gewicht Stelconplaat

Klaas van Binsbergen
Directie
Heeft u geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Neem dan direct contact op met onze klantenservice.

Bel ons op

0488 44 33 24
Naar contactformulier

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster