Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Hier letten we op tijdens het leggen van betonplaten

Tijdens het leggen van betonplaten moet er rekening gehouden worden met de afvoer van water en de voegafstand van de betonplaten.  Om er voor te zorgen dat het (regen)water op een goede manier wordt afgevoerd moeten de betonplaten worden aangelegd met een afschot.Hemelwaterafvoer | Goten | Putten Een afschot betekent dat er bewust een helling wordt aangelegd om ervoor te zorgen dat het regenwater goed wordt afgevoerd. Bij het leggen van betonplaten adviseert De Keij om een afschot van 0,8% tot 1,5% te gebruiken. Dit betekent dat het laagste punt van de verharding 0,8% tot 1,5% lager licht dan het hoogste punt van de verharding.

Het bepalen van de juiste afschot en het bepalen van de juiste weg waar het water naar toe moet is vakmanschap. De Keij heeft hier ervaring mee en adviseert u graag om ervoor te zorgen dat al het water op de juiste manier wordt afgevoerd. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Tijdens het plaatsen van de betonplaten is het belangrijk om rekening te houden met een voeg van 5mm tussen de betonplaten. Deze voegafstand voorkomt beschadigingen aan betonplaten. Door gebruik te maken van afstandhouders tussen de betonplaten weet u zeker dat de voegafstand altijd gelijk is. Afstandhouders zijn houten latjes van 5 mm dik. Daarnaast is de voegafstand handig voor het instrooien van zand na het leggen van de betonplaten. Het zand zorgt er namelijk voor dat de betonplaten niet verschuiven op de onderbaan.

 

De voorbereiding

Bij het leggen van betonplaten is een goede voorbereiding cruciaal voor het succes van uw project. Zo dient er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig te zijn, zodat de betonplaten de juiste draagkracht bieden voor de aslast. Deze gelijkmatig dragende ondergrond krijgt u door de ondergrond eerst te egaliseren. Door de ondergrond te egaliseren zorgt u ervoor dat er geen zwakke plekken in uw verharding ontstaan. Hierdoor voorkomt u dat er problemen optreden zoals verzakking van de ondergrond. Zodra er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig is, worden de betonplaten geplaatst. De Keij heeft samen met u een berekening gemaakt van de juiste betonplaten voor uw erfverharding. Het is namelijk van belang dat de betonplaten de aslast van machines en voertuigen kunnen dragen. De medewerkers van De Keij geven advies welke betonplaten het meest geschikt zijn voor uw terrein. Bij het gebruik van verkeerde betonplaten heeft u namelijk de kans dat uw erfverharding beschadigt.

 

Verschillende hijssystemen

Betonplaten leggen met vrachtwagen

Voor het leggen van betonplaten wordt er gebruik gemaakt van een hijssysteem, maar het is ook mogelijk om met vacuümliften te werken. De meeste betonplaten zijn voorzien van hijsgaten. Deze bevinden zich in het midden van de betonplaat. Door hijshaken in de hijsgaten te steken, leggen zij de betonplaten op de juiste plaats. De hijsgaten verschillen vaak per fabrikant. Bij het gebruik van verkeerd materiaal kunnen betonplaten beschadigen, uit het systeem vallen of ongelukken gebeuren. Kijk daarom goed naar het materiaal en de vorm van de hijsgaten. Om de productiviteit van het plaatsen van betonplaten te verhogen maken veel aannemers, zoals De Keij, gebruik van vacuümliften. De vrachtwagens van De Keij zijn voorzien van een autolaadkraan met een vacuüm hijssysteem (zuignap). Met dit systeem kan de chauffeur gemakkelijk met de vrachtwagen naar de zandbaan rijden en de betonplaten precies op de goede plaats neerleggen. Het proces kunt u bekijken in onze bedrijfsvideo. Met deze voorziening leggen zij snel en efficiënt de betonplaten en is uw terrein in korte tijd verhard.

 

Contact

Heeft u specifieke vragen over het aanbrengen van een gelijkmatig dragende ondergrond? Of vragen over het aanleggen van betonplaten of stelconplaten? De Keij staat voor u klaar om vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op of vul ons contactformulier in.

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

Tel: 0488 44 33 24
E-mail: info@dekeij.nl

KvK: 11043248
BTW: NL167921812B01

© 2019 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster