Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

BETONPLATEN LEGGEN

Voor het verharden van een kavelpad, toegangsweg, binnen- of buitenterrein bent u bij de Keij aan het juiste adres. Zij  verzorgen de levering en legwerk van betonplaten door heel Nederland, Duitsland, België en Engeland. De Keij Betonplaten realiseert erfverhardingen met een strakke en opgeruimde aanblik. Om deze aanblik te creëren zijn de voorbereidingen van essentieel belang voor het leggen van betonplaten. Zo dient er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig te zijn, zodat de betonplaten de juiste draagkracht bieden voor de aslast. Om het project in goede banen te leiden, neemt de Keij onder andere totaal projecten aan. Zij verzorgen de grondwerkzaamheden, betonplaten leveren, betonplaten leggen en indien gewenst de afwerking van uw terrein.

 

VAN VOORBEREIDING TOT REALISATIE ERFVERHARDING

Voor uw toekomstige terreinverharding brengen we allereerst in beeld welke betonplaten geschikt zijn. We bespreken de verwachte belasting en de optimale maatvoering van de betonplaten. Daarnaast denken we bij buitenterreinen ook mee over de afwatering van het terrein.  Ook dient de ondergrond aan verschillende voorwaarden te voldoen voor het leggen van betonplaten. Als laatste zal het project aangevuld worden met de uitgeschoven grond en de voegen ingestrooid met zand.

 

VOORWAARDEN ONDERGROND

Om de kwaliteit van de betonplaten te behouden, dient de ondergrond aan verschillende voorwaarden te voldoen. De ondergrond is namelijk dè basis voor een goede erfverharding. Zo dient er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig te zijn. De ondergrond is vrij van puin en andere obstakels en biedt voldoende draagkracht voor betonplaten. De betonplaten zijn berekend op de aslast van machines, waarbij de ondergrond een grote bijdrage levert aan het draagvermogen. Zodra de ondergrond gelijkmatig dragend is, hebben de betonplaten voldoende steun om de aslast te dragen. Indien de ondergrond onvoldoende draagkracht biedt, breken de betonnen platen sneller. Dus het verwijderen van puin en andere obstakels in de ondergrond is van groot belang.

 

BODEMGROND BETONPLATEN LEGGEN

Bodemgrond bestaande uit klei of zand bezitten vaak voldoende draagkracht, maar veengrond niet. Veengrond is een drassige grond, waarbij verhardingen met betonplaten blijven zakken, ondanks het toevoegen van versteviging. Het aanbrengen van een puinbaan biedt dan wel versteviging voor de aslast, maar voegt geen meerwaarde toe aan het veengrond. Bij klei- en zandgronden kunnen zij wel een puinbaan aanbrengen voor extra versteviging van betonplaten. Zodra de bodemgrond aan de juiste voorwaarden voldoet, wordt er een zandbed aangebracht. Tijdens het egaliseren van de zandbaan, leveren zij de betonplaten op locatie. Betonplaten leggen zij na het egaliseren op de vlakke zandbaan.

 

Een gelijkmatig dragende ondergrond | Aangebracht zandbed | Project kwekerij Opheusden

AANBRENGEN ZANDBED

Een zandbaan brengen zij aan op een vlakke ondergrond met een lasergestuurde machine. Deze machine creëert een nauwkeurig vlakke onderbaan voor de betonplaten. De Keij adviseert voor de juiste draagkracht een zandbaan van minimaal 10 cm, welke bestaat uit grove zand.
Dit grove zand zorgt voor een betere zetting van de betonplaten. Daarnaast is het grove zand belangrijk voor een goede waterhuishouding van uw project.

 

Voor een goede waterhuishouding binnen uw terrein, houden we rekening met:

  • Een ondergrond aangelegd onder afschot, zodat het regenwater op de goede manier afvoert.
  • Een zandbaan geëgaliseerd door lasergestuurd apparatuur, waardoor er een nauwkeurig vlakke ondergrond ontstaat.
  • Een zandbaan bestaande uit grove zand.

Voldoet de ondergrond aan de voorwaarden voor een gelijkmatig dragende ondergrond? Dan leggen zij de betonplaten op de zandbaan. Het leveren van de betonplaten wordt tijdens het aanbrengen van het zandbed uitgevoerd.

 

BETONPLATEN LEVEREN

Het is van belang dat De Keij met hun vrachtwagens en machines goed bereikbaar zijn op de plaats van uitvoer. Is het project moeilijk bereikbaar voor onze vrachtwagens? Te denken aan een bouwplaats, onverharde wegen of smalle wegen. Geen probleem! U kunt het terrein tijdelijk verharden met ijzeren rijplaten. Deze tijdelijke verharding zorgt voor een goede bereikbaarheid voor onze vrachtwagens naar het project. Indien een tijdelijke verharding geen oplossing biedt, leggen we de betonplaten met een shovel.

 

Betonplaten leggen met vrachtwagen in combinatie met vacuüm hijssysteem en het plaatsen van afstandhoudersBETONPLATEN LEGGEN

Het leggen van de betonplaten voeren zij uit met een vrachtwagen of een shovel. Onze vrachtwagens zijn voorzien van een autolaadkraan met een vacuüm hijssysteem (zuignap). De chauffeurs rijden met de vrachtwagen naar de zandbaan en leggen de betonplaten op zijn plaats. Worden de betonplaten met een shovel op de juiste plaats gelegd? Dan worden de betonplaten geleverd en gestapeld met een vrachtwagen en afgehaald met de shovel.

 

AFSTANDHOUDERS BETONPLATEN

Tijdens het leggen van de betonplaten wordt er rekening gehouden met een voeg van 5 mm. Het plaatsen van afstandhouders voorziet deze voeg van 5 mm en voorkomt beschadigingen aan betonplaten. Afstandhouders zijn houten latjes van 5 mm dik en tegelijkertijd handig voor het instrooien van het zand.  Het zand zorgt ervoor dat de betonplaten niet verschuiven op de onderbaan. Ons advies is om het instrooien van het zand nogmaals te herhalen. Het behoudt de strakheid van de betonplaten op de onderbaan.

 

CONTACT DE KEIJ

Heeft u specifieke vragen over het aanbrengen van een gelijkmatig dragende ondergrond? Of vragen over het aanleggen van een zandbaan of  betonplaten leggen? De Keij staat voor u klaar om vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op of vul ons contactformulier in.

© 2020 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster