Klanten beoordelen ons met een 9+
Ervaring en vakmanschap
De Keij realiseert complete projecten

Wilt u betonplaten leggen om de toegankelijkheid van een perceel of terrein te verbeteren? Voor het verharden van een kavelpad, toegangsweg, binnen- of buitenterrein bent u bij De Keij aan het juiste adres. Zij  verzorgen de levering en legwerk van betonplaten door heel Nederland, Duitsland, België en Engeland. De Keij Betonplaten realiseert erfverhardingen met een strakke en opgeruimde aanblik. Om deze aanblik te creëren zijn de voorbereidingen van essentieel belang voor het leggen van betonplaten. Zo dient er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig te zijn, zodat de betonplaten de juiste draagkracht bieden voor de aslast. Om het project in goede banen te leiden, neemt de Keij onder andere totaal projecten aan. Zij brengen een puinbaan en zandbaan aan en egaliseren de ondergrond. Ook denken zij aan de afwatering van het terrein. Daarna komen zij de producten leveren en betonplaten leggen. Als laatste zorgen zij voor een nette afwerking van het terrein. Zij strooien onder andere zand tussen de voegen van de betonplaten en indien nodig passen zij betonplaten op maat toe. Bent u benieuwd naar een erfverharding en wilt u de betonplaten laten leggen? De Keij denkt met u mee in oplossingen en geven advies op maat.

Nieuwe betonplaten
Hoogwaardige kwaliteit
Zeer sterk, vlak en strak
Bestand tegen hoge verkeer- en puntbelasting
In verschillende diktes en afmetingen leverbaar
Gladde- en stroeve toplaag
Voldoen aan alle kwaliteitseisen
Snel leverbaar
Bekijk onze betonplaten
Tweede keus platen
Voldoen niet aan alle eisen van de fabrikant
Kleine schoonheidsfoutjes
Bestand tegen hoge verkeer- en puntbelasting
Gekenmerkt door stip of streep aan de zijkant
Goedkoper dan nieuwe betonplaten
Beperkt leverbaar
Neem contact op
Gebruikte betonplaten
Hoogwaardige kwaliteit
Bestand tegen hoge verkeer- en puntbelasting
Voldoen aan alle kwaliteitseisen
Scherp geprijsd
Leverbaar zolang de voorraad strekt
Gebruikte betonplaten

BETONPLATEN KOPEN

Voordat u betonplaten gaat leggen is het handig om te weten welke betonplaten geschikt zijn voor uw perceel of terrein. De Keij bespreekt allereerst met u de verwachte belasting en optimale maatvoering van betonplaten. Aan de hand van berekeningen kunt u een juiste keuze maken voor het verharden van uw terrein. Daarnaast denkt De Keij ook aan de afwatering van buitenterreinen. Door middel van goten en putten en de ondergrond onder afschot aan te brengen creëert u een goede waterhuishouding van percelen en terreinen. De ondergrond moet ook aan de voorwaarden voldoen voordat u betonplaten laat leggen. U kunt betonplaten leggen, maar alleen met een gelijkmatig dragende ondergrond heeft u een duurzame erfverharding. Wilt u meer advies over de juiste afmeting betonplaat of de ondergrond voor betonplaten? Neem dan contact op met De Keij.

Betonplaten leggen als verharding van percelen of terreinen?

Vraag naar de mogelijkheden bij De Keij. Zij hebben zes standaardmaten betonplaten in het assortiment. Door middel van berekeningen adviseren zij u de juiste betonplaat afmeting. Wilt u de betonplaten ook laten leggen door De Keij? Ook dat is mogelijk. Houdt dan ook rekening met de eigenschappen van de ondergrond voordat u betonplaten laat leggen. Vraag naar meer informatie over het aanleggen van een erfverharding met betonplaten.

Bekijk onze betonplaten

BETONPLATEN LEGGEN

Betonplaten leggen als verharding kent vele voordelen. De toegankelijkheid van terreinen of percelen worden zichtbaar verbetert. Voor vrachtwagens, tractoren, heftrucks, hoogwerkers, zwaar verkeer en vee zijn de paden en terreinen goed begaanbaar. Vastzittend materieel of vee in onverharde paden is dan verleden tijd. Het betonplaten leggen vraagt om precisiewerk. Allereerst moet de ondergrond voor betonplaten aan de voorwaarden voldoen. Een gelijkmatig dragende ondergrond met de juiste afmeting betonplaten creëren namelijk een duurzame verharding. Betonplaten leggen voor erfverharding vereist enige vakmanschap. Ten tweede zijn er meerdere mogelijkheden om betonplaten te leggen op een nauwkeurige onderbaan. Afhankelijk van de bereikbaarheid van het project, worden betonplaten gelegd met een vrachtwagen of shovel. Het materieel is voorzien van een vacuüm hijssysteem of hijssleutels, waarmee snel en vakkundig betonplaten te leggen zijn.

 

Betonplaten plaatsen | Ondergrond betonplaten | De Keij BetonplatenONDERGROND BETONPLATEN

Ondergronden bestaande uit klei of zand bezitten voldoende draagkracht voor betonplaten, maar veengrond daarentegen niet. Veengrond is een drassige grond, waarbij erfverhardingen met betonplaten blijven zakken, ondanks het toevoegen van versteviging. Het aanbrengen van een puinbaan biedt dan wel versteviging voor de aslast, maar voegt geen meerwaarde toe aan de veengrond. Na verloop van tijd zult u de verharding met betonplaten moeten ophogen. Bij zwaar verkeer over de terreinverhardingen adviseert De Keij een puinlaag aan te brengen als versteviging voor betonplaten. Voldoet de ondergrond aan de juiste voorwaarden? Dan kunt u een zandbed laten aanbrengen, egaliseren en betonplaten leggen op een nauwkeurig vlakke zandbaan.

 

VOORWAARDEN ONDERGROND

Om de kwaliteit van betonplaten te behouden moet de ondergrond aan verschillende voorwaarden te voldoen. De ondergrond is namelijk dè basis voor een goede erfverharding. Zo moet er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig zijn. De ondergrond is vrij van puin en andere obstakels en biedt voldoende draagkracht voor betonplaten. De betonplaten zijn berekend op de aslast van materieel, waarbij de ondergrond een grote bijdrage levert aan het draagvermogen. Als de ondergrond gelijkmatig en dragend is, hebben betonplaten voldoende steun om de aslast te dragen. Biedt de ondergrond onvoldoende draagkracht? Dan is de kans groot op het scheuren of breken van betonplaten. Dus het verwijderen van puin en nauwkeurig egaliseren van de ondergrond is van groot belang.

 

Een gelijkmatig dragende ondergrond | Aangebracht zandbed | Project kwekerij Opheusden

AANBRENGEN ZANDBED

Het aanbrengen van een zandbaan gebeurt op een vlakke ondergrond met lasergestuurde machine. Deze machine maakt een nauwkeurig vlakke onderbaan voor betonplaten. De Keij adviseert voor de juiste draagkracht een zandbaan van minimaal 10 cm, bestaande uit grove zand.
Dit grove zand zorgt voor een betere zetting van de betonplaten. Daarnaast is het grove zand belangrijk voor een goede waterhuishouding van uw terrein of perceel.

 

Voor een goede waterhuishouding binnen uw terrein, houden we rekening met:

  • Een ondergrond aangelegd onder afschot, zodat het regenwater op de goede manier afvoert.
  • Een zandbaan geëgaliseerd door lasergestuurd apparatuur, waardoor er een nauwkeurig vlakke ondergrond ontstaat.
  • Een zandbaan bestaande uit grove zand.

Voldoet de ondergrond aan de voorwaarden voor een gelijkmatig dragende ondergrond? Dan kunt u de betonplaten laten leggen op de onderbaan.

 

BETONPLATEN LEVEREN

Voordat De Keij betonplaten komt leggen is het van belang dat zij met het materieel op de plaats van uitvoer kunnen komen. Is het project moeilijk bereikbaar voor onze vrachtwagens en machines? Denk bijvoorbeeld aan een bouwplaats, onverharde wegen of smalle wegen. Geen probleem! U kunt het terrein tijdelijk verharden met kunststof- of ijzeren rijplaten. Deze tijdelijke verharding zorgt voor een goede toegankelijkheid voor onze vrachtwagens naar het project. Zijn de wegen te smal? Dan is het mogelijk om betonplaten te leggen met een shovel voorzien van vacuüm hijssysteem.

 

Betonplaten leggen | Vrachtwagen met vacuüm hijssysteemBETONPLATEN LEGGEN

Betonplaten leggen met een vrachtwagen voorzien van een autolaadkraan en vacuüm hijssysteem gaat snel en vakkundig. De betonplaten gaan direct vanaf de trailer op een gelijkmatig dragende onderbaan. In korte tijd liggen de platen op de onderbaan als terreinverharding op het onverharde perceel. Het betonplaten leggen met een shovel vraagt om enig vakmanschap, zodat de betonplaten strak op de onderbaan liggen. Als er hijsgaten bevestigd zitten in betonplaten, is het mogelijk om betonplaten te leggen met hijssleutels. In plaats van een vacuüm hijssysteem worden dan hijssleutels gebruikt.

 

AFSTANDHOUDERS BETONPLATEN

Tijdens het leggen van betonplaten wordt er rekening gehouden met een voeg van 5 mm. Het plaatsen van afstandhouders voorziet deze voeg van 5 mm en voorkomt beschadigingen aan betonplaten. Afstandhouders zijn houten latjes van 5 mm dik en tegelijkertijd handig voor het instrooien van het zand.  Het zand zorgt ervoor dat de betonplaten niet verschuiven op de onderbaan. Ons advies is om het instrooien van het zand nogmaals te herhalen. Het behoudt namelijk de strakheid van betonplaten op de onderbaan.

 

 

CONTACT DE KEIJ

Heeft u specifieke vragen over het aanbrengen van een gelijkmatig dragende ondergrond? Of vragen over betonplaten leggen op de onderbaan? De Keij is gespecialiseerd in het aanleggen van erfverhardingen met betonplaten of Stelconplaten. Zij staan voor u klaar om vragen te beantwoorden. Neem gerust contact op of vul het contactformulier in.

 

Benieuwd hoe wij alles aanpakken?

Offerte aanvragen voor Betonplaten leggen

Klaas van Binsbergen
Directie
Heeft u geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Neem dan direct contact op met onze klantenservice.

Bel ons op

0488 44 33 24
Naar contactformulier

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster