BETONPLATEN LEGGEN

Voor het verharden van een kavelpad, toegangsweg, binnen- of buitenterrein bent u bij de Keij aan het juiste adres. De Keij levert en legt betonplaten door heel Nederland, Duitsland, België en Engeland. De Keij realiseert erfverhardingen met een strakke en opgeruimde aanblik. Om deze aanblik te creëren zijn de voorbereidingen van essentieel belang voor het leggen van betonplaten.

 

VAN VOORBEREIDING TOT REALISATIE ERFVERHARDING

Voor de realisatie van uw project brengen we allereerst in beeld welke betonplaten geschikt zijn. We bespreken de verwachte belasting en de optimale maatvoering van de betonplaten. Daarnaast denken we bij buitenterreinen ook mee over de afwatering van het terrein. Als laatste denken we mee over de uitvoer van uw project. Zo dient de ondergrond aan verschillende voorwaarden te voldoen voor het leggen van betonplaten. Daarna zal het project aangevuld worden met de uitgeschoven grond en voegen ingestrooid met zand.

 

Voorwaarden voor een goede ondergrond:

Om de kwaliteit van de betonplaten te behouden, dient de ondergrond aan verschillende voorwaarden te voldoen. De ondergrond is namelijk dè basis voor een goede erfverharding. Er is een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig voor het behoud van betonplaten. Zo is de ondergrond vrij van puin en andere obstakels en heeft voldoende draagkracht voor de betonplaten. De betonplaten zijn berekend op elke aslast van machines of voertuigen. De ondergrond levert een grote bijdrage aan het draagvermogen van de betonplaten. Als de ondergrond gelijkmatig dragend is, hebben de betonplaten voldoende steun om de aslast te dragen. Indien de ondergrond onvoldoende draagkracht bezit, breken de platen. Dus het verwijderen van puin en andere obstakels zijn van groot belang. De bodemgrond bestaande uit klei of veen bezit vaak voldoende draagkracht. Indien het voor de aslast genoodzaakt is, brengen we een puinbaan aan. Een puinbaan verstevigd de ondergrond.

Is de bodemgrond aangebracht onder de juiste voorwaarden? Dan brengen we het zandbed aan op de bodemgrond. Tijdens het aanbrengen van het zand, leveren we de betonplaten op locatie. De betonplaten leggen we op een nauwkeurig vlak zandbed.

 

Een gelijkmatig dragende ondergrond | Aangebracht zandbed | Project kwekerij Opheusden

Aanbrengen van het zandbed

Een zandbaan wordt aangebracht op een vlakke ondergrond met een lasergestuurde machine. Deze machine creëert een nauwkeurig vlakke onderbaan voor de betonplaten.

De Keij adviseert voor de juiste draagkracht een zandbaan van minimaal 10 cm, welke bestaat uit grove zand.
Dit grove zand zorgt voor een betere zetting van de betonplaten. Daarnaast is het grove zand belangrijk voor een goede waterhuishouding van uw project.

 

Om een goede waterhuishouding te laten plaatsvinden, houden we rekening met:

  • Een ondergrond aangelegd onder afschot, zodat het regenwater op de goede manier afvoert.
  • Een zandbaan geëgaliseerd door lasergestuurd apparatuur, waardoor er een nauwkeurig vlakke ondergrond ontstaat.
  • Een zandbaan bestaande uit grove zand.

Voldoet de ondergrond aan de voorwaarden voor een gelijkmatig dragende ondergrond? Dan leggen wij de betonplaten op de zandbaan. Het leveren van de betonplaten is tijdens het aanbrengen van het zandbed uitgevoerd.

 

Leveren van betonplaten voor erfverharding

Het is van belang dat wij met onze vrachtwagens en machines goed bereikbaar zijn op de plaats van uitvoer. Is het project moeilijk bereikbaar voor onze vrachtwagens? Wij denken dan aan een bouwplaats, onverharde wegen of smalle wegen. Geen probleem! U kunt het terrein tijdelijk verharden met ijzeren rijplaten. Deze tijdelijke verharding zorgt voor een goede bereikbaarheid voor onze vrachtwagens naar het project. Indien een tijdelijke verharding geen oplossing biedt, leggen we de betonplaten met een shovel.

 

Betonplaten leggen met vrachtwagen in combinatie met vacuüm hijssysteem en het plaatsen van afstandhoudersLeggen van betonplaten voor erfverharding

Het leggen van de betonplaten voeren wij uit met een vrachtwagen of een shovel. Onze vrachtwagens zijn voorzien van een autolaadkraan met een vacuüm hijssysteem (zuignap). De chauffeurs rijden met de vrachtwagen naar de zandbaan en leggen de betonplaten op zijn plaats. Worden de betonplaten met een shovel op de juiste plaats gelegd? De betonplaten worden geleverd en gestapeld met een vrachtwagen en afgehaald met de shovel. Met de shovel leggen we de betonplaten op de juiste plaats binnen uw project.

 

Tijdens het leggen van de betonplaten wordt er rekening gehouden met een voeg van 5 mm. Het plaatsen van afstandhouders voorziet deze voeg van 5 mm en voorkomt beschadigingen aan de betonplaten. Afstandhouders zijn houten latjes van 5 mm dik en tegelijkertijd handig voor het instrooien van het zand.  Het zand zorgt ervoor dat de betonplaten niet verschuiven op de onderbaan. Ons advies is om het instrooien van het zand nogmaals te herhalen. Het behoudt de strakheid van de betonplaten op de onderbaan.

 

Contact De Keij

Heeft u specifieke vragen over het aanbrengen van een gelijkmatig dragende ondergrond? Of vragen over het aanleggen van een zandbaan of het leggen van betonplaten? De Keij staat voor u klaar om vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op of vul ons contactformulier in.

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Tolsestraat 8
4043 KB Opheusden
Nederland

Tel: 0488 44 33 24
E-mail: info@dekeij.nl

KvK: 11043248
BTW: NL167921812B01

© 2019 De Keij Betonplaten & keerwanden | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster