De ondergrond van betonplaten of Stelconplaten is dé basis voor een goede terreinverharding. Om de kwaliteit van de betonnen platen zo lang mogelijk te behouden moet de ondergrond aan een aantal voorwaarden voldoen. Het egaliseren van de ondergrond, aanbrengen van een zandbed en afwatering van het terrein zorgen samen voor een gelijkmatig dragende ondergrond. De ondergrond levert namelijk een grote bijdrage aan het draagvermogen van de betonplaten. Bovendien zorgt een combinatie van deze drie ervoor dat de ondergrond voldoet aan de juiste  voorwaarden. De Keij is een specialist in het aanleggen van betonplaten en nemen daarbij de grondwerkzaamheden aan! De Keij helpt u om uw project in goede banen te leiden. Daarom vertellen zij u hoe de ondergrond voldoende draagkracht biedt voor betonplaten.

 

EGALISEREN

Egaliseren van ondergrond betonplaten verharding | De KeijHet egaliseren van de ondergrond is de eerste stap om te zorgen dat de ondergrond de juiste conditie bezit voor een stevige verharding. Allereerst dient de ondergrond vrij te zijn van puin en andere obstakels. Daarna het verstevigen en gelijkmaken van de ondergrond. Zodra de ondergrond gelijkmatig en dragend is heeft u voldoende draagkracht voor de betonplaten. Het vlakmaken van de ondergrond neemt specialistisch werk met zich mee. De lasergestuurde machines maken het mogelijk om de ondergrond van de juiste voorwaarden te voorzien. De ondergrond wordt op de millimeters nauwkeurig vlak gemaakt. Niet alleen het vlakmaken van de ondergrond, maar ook het verdichten zorgen voor een stevige ondergrond voor de betonplaten.

 

AFWATERINGAfwateringselementen | Betonplaten verharding | De Keij

Naast het egaliseren van de ondergrond is ook de afwatering van het terrein van groot belang. Tijdens de voorbereidingen besteedt De Keij dan ook aandacht aan de waterhuishouding van uw terrein. Zo dient bijvoorbeeld de ondergrond onder afschot aangelegd te zijn om het regenwater op de juiste manier af te voeren. Daarbij is het vlakmaken van de onderbaan van cruciaal belang voor een goede waterhuishouding.

Als laatste dient de zandbaan te bestaan uit grove zand. Tijdens de voorbereidingen bespreekt De Keij ook de verwachte belasting en de optimale maatvoering van de betonplaten. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

 

Betonplaten plaatsen | Containerveld | Pottenveld | De Keij BetonplatenZANDBED AANBRENGEN

Het aanbrengen van een zandbed is de volgende stap voor een goede ondergrond. Zodra het egaliseren van de ondergrond op de juiste manier is uitgevoerd, starten de werkzaamheden voor het zandbed. Een zandbed is de fundering van uw erfverharding en brengen zij aan op een geëgaliseerde ondergrond. Daarbij is het zandbed een dragende toplaag en bestaat uit verschillende lagen grof zand, zoals drainage- of brekerszand. Eén van de belangrijkste functies van het zandbed is het verspreiden van de belasting van de betonplaten. In onze vaktaal wordt deze belasting ook wel de aslast genoemd. De aslast is het totaal aan gewicht welke de betonplaten moeten dragen.

 

Ook zorgt een zandbed ervoor dat het (regen)water op de juiste manier afvoert. Daarnaast zorgt deze waterhuishouding ervoor dat het grondwater geen schade zal aanrichten bij de betonplaten. Door grof zand te gebruiken voert het regenwater op de juiste manier af. Als laatste adviseert De Keij een zandbed aan te brengen van minimaal 10 cm, met behulp van lasergestuurde machines.

 

WILT U ADVIES OVER DE ONDERGROND VAN UW TERREIN?

Wilt u advies over de ondergrond van uw terrein, voordat u een betonplaat verharding laat aanleggen? Heeft u nog vragen over het leggen van betonplaten of Stelconplaten? De Keij staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met hen op op of vul het contactformulier in.

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster