Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

De ondergrond van uw betonplaten of stelconplaten is dé basis voor een goede terreinverharding. Om de kwaliteit van de platen zo lang mogelijk te behouden moet de ondergrond voldoen aan een aantal voorwaarden. Er zal met verschillende factoren rekening gehouden moeten worden om aan deze voorwaarden te voldoen. Het egaliseren van de ondergrond, het aanleggen van een zandbed en een goede afwatering van het terrein zorgen er samen voor dat u een gelijkmatig dragende ondergrond creëert. Hierdoor kunnen de betonplaten de aslast van machines dragen, want de ondergrond levert een grote bijdrage aan het draagvermogen. Bovendien zorgt een combinatie van deze drie ervoor dat de ondergrond voldoet aan de voorwaarden. De Keij helpt u hiermee om uw project in goede banen te leiden. Daarom vertellen we hoe u ervoor zorgt dat de ondergrond voldoende draagkracht biedt voor betonplaten.

 

Egaliseren

Egaliseren is de eerste stap om ervoor te zorgen dat de ondergrond de juiste conditie heeft voor een stevige bovenlaag. Dit is enerzijds het stevig en gelijkmaken van de ondergrond en anderzijds de ondergrond vrijmaken van puin en andere obstakels. Het maken van een gelijkmatige ondergrond zorgt ervoor dat de ondergrond voldoende draagkracht krijgt voor uw betonplaten. Omdat dit specialistisch werk is wordt er gebruik gemaakt van lasergestuurde machines. Deze machines zorgen ervoor dat de ondergrond tot op millimeters nauwkeurig vlak wordt gemaakt. Bovendien wordt de ondergrond verdicht wat voor meer stevigheid zorgt. Daarnaast kan er meteen rekening gehouden worden met de afwatering van het terrein. De keuze van de meest geschikte betonplaten en de afwatering van het terrein wordt tijdens de voorbereiding bepaald. De Keij bespreekt de verwachte belasting en de optimale maatvoering van de betonplaten. Hierdoor kan tijdens het egaliseren al rekening gehouden worden met de juiste voorwaarden waaraan de ondergrond moet voldoen voor het plaatsen van betonplaten.

Geëgaliseerde zandbaan | Project kwekerij Opheusden

 

Zandbed aanbrengen

Nadat het egaliseren is afgerond wordt er een zandbed aangebracht. Dit is de fundering van de erfverharding en wordt op de geëgaliseerde ondergrond gemaakt. De belangrijkste functie van het zandbed is het verspreiden van de belasting en de lasten van de aslast. De aslast is het totaal aan gewicht dat de betonplaten moeten dragen. Het zandbed wordt, net als bij het egaliseren van de ondergrond, aangelegd met behulp van lasergestuurde machines. De Keij adviseert om een zandbed van minimaal 10 cm te maken. Een zandbed bestaat uit verschillende lagen grof zand, zoals drainagezand of brekerszand, en dient als dragende laag voor de toplaag. Een andere functie van een zandbed is het ervoor zorgen dat het (regen)water op de juiste manier wordt afgevoerd. Deze waterhuishouding zorgt er ook voor dat grondwater geen schade kan aanrichten aan de betonplaten. Door het zandbed aan te leggen met een afschot wordt tijdens het egaliseren al rekening gehouden met het afvoeren van water. Door grof zand te gebruiken wordt het regenwater op een goede manier afgevoerd.

Beton plaat | De Keij Betonplaten

 

Contact De Keij

Heeft u specifieke vragen over de ondergrond van betonplaten? Of vragen over het aanleggen van betonplaten of stelconplaten? De Keij staat voor u klaar om vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op of vul ons contactformulier in.

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

Tel: 0488 44 33 24
E-mail: info@dekeij.nl

KvK: 11043248
BTW: NL167921812B01

© 2019 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster