Klanten beoordelen ons met een 9+
Ervaring en vakmanschap
De Keij realiseert complete projecten

Met name in regenachtige tijden zorgen onverharde kavelpaden voor tijdrovende problemen. Denk maar aan vastzittend materieel of vee in modderpaden en daarbij de onkosten in het onderhoud. Eén van de oplossingen is investeren in kavelpaden met betonplaten.

 • Kavelpadplaten met maximale aslast tot 20 ton
 • Antislipstructuur voor vee en materieel
 • Relatief hoge restwaarde
 • Duurzame investering
 • Altijd een passende oplossing

Onze projecten met kavelpaden

Betonplaten, Kavelpaden
22 juni 2022

‘Groene’ kavelpaden

Overheidsinstanties die eisen stellen aan 'groene omgevingen', behoudt van de natuur en biodiversiteit. Groen is leven! Op verschillende plaatsen in Nederland zijn (boom)kwekers al verplicht 'groene' kavelpaden aan te leggen....

Meer over dit project
22 juni 2022

‘Groene’ kavelpaden

Overheidsinstanties die eisen stellen aan 'groene omgevingen', behoudt van de natuur en biodiversiteit. Groen is leven! Op verschillende plaatsen in Nederland zijn (boom)kwekers al verplicht 'groene' kavelpaden aan te leggen....

Meer over dit project
Betonplaten, Kavelpaden
Betonplaten, Kavelpaden
10 mei 2021

Kavelpad akkerbouw

Op zoek naar een verharding voor paden bij uw akkerpercelen om de toegankelijkheid te optimaliseren? Onverharde paden, regen en oogsttijden zorgen voor het nodige oponthoud. Onverharde paden veranderen in modderpaden...

Meer over dit project
10 mei 2021

Kavelpad akkerbouw

Op zoek naar een verharding voor paden bij uw akkerpercelen om de toegankelijkheid te optimaliseren? Onverharde paden, regen en oogsttijden zorgen voor het nodige oponthoud. Onverharde paden veranderen in modderpaden...

Meer over dit project
Betonplaten, Kavelpaden
Betonplaten, Kavelpaden
18 februari 2021

Kavelpad fruitkwekerij

Bent u op zoek naar een verharding die uw kwekerijen toegankelijk en begaanbaar maken? En is het dan ook gewenst dat die verharding voldoende grip biedt voor het materieel? Eén...

Meer over dit project
18 februari 2021

Kavelpad fruitkwekerij

Bent u op zoek naar een verharding die uw kwekerijen toegankelijk en begaanbaar maken? En is het dan ook gewenst dat die verharding voldoende grip biedt voor het materieel? Eén...

Meer over dit project
Betonplaten, Kavelpaden

Tegelstroeve betonplaten voor een totaalproject

Bekijk betonplaten

Gebezemde betonplaten voor een totaalproject

Bekijk betonplaten

Neem direct contact op

Keuzehulp

Wij helpen u graag met het vinden van de beste oplossing, passend bij uw sector of toepassing op maat. Binnen 1 werkdag advies op maat.

Start keuzehulp

Veelgestelde vragen

Binnen welk tijdsbestek ontvang ik de offerte?

Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en de offerte toe te sturen.

Wat is het verschil tussen een industrieplaat en een stelconplaat?

Stelcon is een merknaam van een producent van betonplaten. Er zijn naast Stelcon nog meer fabrikanten met betonplaten en noemt men ook wel industrieplaten. De verschillen tussen betonplaten zitten met name in de eigenschappen van Stelconplaten en industrieplaten.

Eigenschappen van betonplaten zijn onder andere:

 • Draagvermogen
 • Maatvastheid
 • Oppervlakteruwheid
 • Slijtvastheid
 • Voorziening van een metalen hoekprofiel
 • Chemische bestendigheid

Hoe breed is een betonplaat?

Betonplaten zijn in diverse afmetingen leverbaar en te onderscheiden voor de agrarische sector en de industrie. Deze betonplaten zijn 80cm, 100cm, 120cm, 150cm en 200cm breed. Binnen de agrarische sector gebruiken we veelal de betonplaat van 80cm, 120cm en 200cm breed. En binnen de industrie passen we veelal de industrieplaat van 200cm toe, met aanvulling van 100cm en 150cm breed.

Wat zijn de diktes van betonplaten?

De asbelasting van het verkeer wat over uw toekomstig erfverharding rijdt, bepaalt de dikte van betonplaten. De meest voorkomende dikte van betonplaten zijn de 14cm en 16cm. Daarnaast hebben we ook 12cm, 20cm en 25cm in het assortiment.

Hoe zwaar weegt een betonplaat?

Het gewicht van een betonplaat is gebaseerd op de vorm en toevoeging van extra opties. Een betonplaat is te verkrijgen in diverse afmetingen, betondiktes, toplagen, wapeningen, hoeklijnen en hijsvoorzieningen. De toevoeging van deze opties geven het totale gewicht weer.

Wat is de maximale aslast per betonplaat?

Betonplaten van 14cm dik hebben een maximale asbelasting tot 15 ton. Een betonplaat van 16cm dik heeft de mogelijkheid om maximaal 20 ton per aslast te dragen. En voor zware belastingen boven de 20 ton hebben we Stelconplaten met aslasten tot maximaal 25 ton.

Wat is het verschil tussen betonplaten met- of zonder hijsvoorziening?

Een betonplaat zonder hijsvoorziening wordt te allen tijde gelegd met een vacuüm hijssysteem, ofwel een zuignap. Het voordeel van een betonplaat zonder hijsvoorziening is dat u geen onkruidgroei heeft.

Een betonplaat met hijsvoorziening heeft twee hijsgaten in het midden van de plaat. U kunt zelf de betonnen platen leggen door middel van een shovel of kraan. Daarvoor heeft u wel gecertificeerde hijshaken nodig.

Zijn betonplaten zonder stalen rand geschikt voor materieel met kleine wielen?

Ja, er zijn verschillende betonplaten zonder stalen rand leverbaar voor materieel met kleine wielen. Deze betonplaten zijn voorzien van een minimale vellingrand, waardoor de betonplaten strakker op elkaar aansluiten.

Wat kosten betonplaten?

Een betonplaat is voor veel toepassingsgebieden binnen de agrarische sector en industrie te gebruiken. Voor elk doeleinde is er een passende afmeting te vinden en aan te passen aan uw wensen.  Betonplaten zijn van hoogwaardige kwaliteit en behouden hun waarde bij voldoende ondersteuning vanuit de ondergrond. De betonplaten prijs is grotendeels gebaseerd op de grondstoffen, de wapening, aantal m², betondikte, stalen hoeklijnen en oppervlaktebewerking.

Welke afmeting betonplaten zijn voor mijn project van toepassing?

Op basis van onder andere de ondergrondgesteldheid en belasting adviseren wij een betonplaat passend bij uw project. Bij sommige projecten is het zelfs noodzakelijk om betonplaten op maat te zagen voor het gewenste resultaat. Het inzagen van betonplaten wordt tegen meerprijs op locatie uitgevoerd.

De Keij realiseert complete projecten van ontwerp tot oplevering. Denk daarbij aan;

Hoe leg ik betonplaten?

Het verplaatsen en/of leggen van betonplaten voert u uit met materieel voorzien van een vacuüm hijssysteem, hydraulische-/mechanische klem of met gecertificeerde hijssleutels. Betonplaten leggen wij tijdens levering met modern materieel voorzien van vacuüm hijssystemen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Hoe kan ik betonplaten leggen bij een moeilijk bereikbaar terrein?

Bij ontoegankelijk of moeilijk bereikbare terreinen zijn er twee mogelijkheden voor het plaatsen van betonplaten;

 • Betonplaten leggen met een shovel voorzien van vacuüm hijssysteem;
  • Een shovel is compacter en heeft een lichte belasting.
 •  Onverharde percelen/terreinen tijdelijk verharden met ijzeren rijplaten.
  • De ijzeren rijplaten vormen een stevige ondergrond voor vrachtwagens/shovels en voorkomt verzakkingen.

Wat is de functie van afstandhouders tussen betonplaten?

Afstandhouders plaatsen we om beschadigingen aan betonplaten te voorkomen en tegelijkertijd voor een betere zetting op de onderbaan. De voegen zanden we vervolgens in, zodat de betonplaten strak op de gelijkmatig dragende ondergrond komen te liggen.

Wat zijn de levertijden van De Keij?

De levertijden hangen af van vraag en aanbod. In het hoogseizoen is het mogelijk dat de levertijden langer zijn. Neem gerust contact met ons op voor de exacte levertijden en uitvoer van totaalprojecten.

Kavelpaden

Een kavelpadplaat is multifunctioneel inzetbaar, van hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor aslasten tot 20 ton. Een kavelpad met betonplaten heeft zo zijn voordelen. Zo bespaart u kosten in het onderhoud van vee en materieel. Daarbij behouden betonplaten een relatief hoge restwaarde, zeker bij aanwezigheid van een gelijkmatig dragende ondergrond. Bij aankoop van nieuwe kavels of ruilverkaveling zijn betonplaten eenvoudig te verplaatsen en kwalitatief goed voor hergebruik. Kortom; Een kavelpad met betonplaten is een levenslange investering.

 

Kavelpadplaten

Onverharde paden lijden met name in regenachtige tijden tot onbereikbare kwekerijen. Machines maken diepe sporen in de paden met als gevolg dat deze vast komen te zitten. Het kost u de nodige tijd, energie en onderhoud. Een tijdrovende-, kostenbesparende- en duurzame oplossing is het aanleggen van een kavelpad met kavelpadplaten.

 

Landbouwplaten

Landbouwers zijn verplicht om openbare wegen zo veilig mogelijk te houden voor automobilisten, fietsers, scooters ect. Onverharde wegen, regen en oogsttijden zorgen daarbij voor het nodige oponthoud. Onverharde wegen veranderen in modderpaden en de zware landbouwmachines laten diepe sporen achter. Vervolgens rijden deze machines met modder de openbare wegen op. Kavelpaden met landbouwplaten optimaliseren de toegankelijkheid en zullen schoonmaakactiviteiten en slipgevaren voor weggebruikers voorkomen.

Koepad platen

Met een koepad is het mogelijk om uw veestapel snel van stal naar weiland te krijgen. Een daarbij beschermt een kavelpad de grasgroei en klauwgezondheid van uw veestapel. In regenachtige tijden veroorzaakt een onverhard koepad problemen en kunt u in het ergste geval een dierenarts oproepen. Dit is eenvoudig te voorkomen door een kavelpad aan te leggen met koepad platen. Daarvoor heeft De Keij zelfs goedkope betonplaten in het assortiment zoals de b-keus platen of gebruikte betonplaten.

 

Advies & Realisatie

Welke investering u ook doet, vraag eerst om goed advies. Kavelpadplaten zijn berekend op maximale aslasten, maar wel in combinatie met een gelijkmatig dragende ondergrond. De Keij denkt graag met u mee en gaan op zoek naar een passende kavelpadplaat voor uw kavel. Daarnaast realiseert De Keij totaalprojecten van ontwerp tot oplevering, zodat u in korte tijd bent voorzien van een kavelpad verharding. Neem contact op voor meer informatie.

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster