Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Klanten beoordelen ons met een 9+
Ervaring en vakmanschap
De Keij realiseert complete projecten

Onverharde erven leiden tot oneffenheden, onkruidgroei en tijdrovende problemen. Een erfverharding met betonplaten is van hoogwaardige kwaliteit en een duurzame investering met levenslang werkplezier.

  • Erfverhardingsplaten met maximale aslasten tot 20 ton
  • Antislipstructuur voor vee en materieel
  • Onderhoudsarm 
  • Relatief hoge restwaarde
  • Lange termijn oplossing

Onze projecten met erfverharding

Betonplaten, Erfverharding
16 april 2021

Betonplaat verharding plantenkwekerij

Wilt u een betonplaat verharding binnen uw bedrijf laten aanleggen? Dan heeft u met betonplaten de mogelijkheid om in korte tijd grote oppervlaktes te voorzien van een strakke verharding. Deze...

Meer over dit project
16 april 2021

Betonplaat verharding plantenkwekerij

Wilt u een betonplaat verharding binnen uw bedrijf laten aanleggen? Dan heeft u met betonplaten de mogelijkheid om in korte tijd grote oppervlaktes te voorzien van een strakke verharding. Deze...

Meer over dit project
Betonplaten, Erfverharding
Erfverharding, Gebruikte betonplaten
7 juli 2020

Erfverharding

Wilt u een terreinverharding aanleggen met gebruikte betonplaten? Zolang de voorraad strekt heeft De Keij gebruikte betonplaten te koop. Deze betonplaten liggen goed in de markt en zijn ook snel...

Meer over dit project
7 juli 2020

Erfverharding

Wilt u een terreinverharding aanleggen met gebruikte betonplaten? Zolang de voorraad strekt heeft De Keij gebruikte betonplaten te koop. Deze betonplaten liggen goed in de markt en zijn ook snel...

Meer over dit project
Erfverharding, Gebruikte betonplaten
Betonplaten, Erfverharding
7 april 2020

Oprit betonplaten

Wilt u betonplaten plaatsen om de toegankelijkheid van uw erf te verbeteren? Een onverhard pad maakt het erf minder toegankelijk en in regenachtige tijden zelfs ontoegankelijk voor auto's en tractors....

Meer over dit project
7 april 2020

Oprit betonplaten

Wilt u betonplaten plaatsen om de toegankelijkheid van uw erf te verbeteren? Een onverhard pad maakt het erf minder toegankelijk en in regenachtige tijden zelfs ontoegankelijk voor auto's en tractors....

Meer over dit project
Betonplaten, Erfverharding

Tegelstroeve betonplaten voor een totaalproject

Bekijk betonplaten

Gebezemde betonplaten voor een totaalproject

Bekijk betonplaten

Neem direct contact op

Keuzehulp

Wij helpen u graag met het vinden van de beste oplossing, passend bij uw sector of toepassing op maat. Binnen 1 werkdag advies op maat.

Start keuzehulp

Veelgestelde vragen

Binnen welk tijdsbestek ontvang ik de offerte?

Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en de offerte toe te sturen.

Wat is het verschil tussen een industrieplaat en een stelconplaat?

Stelcon is een merknaam van een producent van betonplaten. Er zijn naast Stelcon nog meer fabrikanten met betonplaten en noemt men ook wel industrieplaten. De verschillen tussen betonplaten zitten met name in de eigenschappen van Stelconplaten en industrieplaten.

Eigenschappen van betonplaten zijn onder andere:

  • Draagvermogen
  • Maatvastheid
  • Oppervlakteruwheid
  • Slijtvastheid
  • Voorziening van een metalen hoekprofiel
  • Chemische bestendigheid

Hoe breed is een betonplaat?

Betonplaten zijn in diverse afmetingen leverbaar en te onderscheiden voor de agrarische sector en de industrie. Deze betonplaten zijn 80cm, 100cm, 120cm, 150cm en 200cm breed. Binnen de agrarische sector gebruiken we veelal de betonplaat van 80cm, 120cm en 200cm breed. En binnen de industrie passen we veelal de industrieplaat van 200cm toe, met aanvulling van 100cm en 150cm breed.

Wat zijn de diktes van betonplaten?

De asbelasting van het verkeer wat over uw toekomstig erfverharding rijdt, bepaalt de dikte van betonplaten. De meest voorkomende dikte van betonplaten zijn de 14cm en 16cm. Daarnaast hebben we ook 12cm, 20cm en 25cm in het assortiment.

Hoe zwaar weegt een betonplaat?

Het gewicht van een betonplaat is gebaseerd op de vorm en toevoeging van extra opties. Een betonplaat is te verkrijgen in diverse afmetingen, betondiktes, toplagen, wapeningen, hoeklijnen en hijsvoorzieningen. De toevoeging van deze opties geven het totale gewicht weer.

Wat is de maximale aslast per betonplaat?

Betonplaten van 14cm dik hebben een maximale asbelasting tot 15 ton. Een betonplaat van 16cm dik heeft de mogelijkheid om maximaal 20 ton per aslast te dragen. En voor zware belastingen boven de 20 ton hebben we Stelconplaten met aslasten tot maximaal 25 ton.

Wat is het verschil tussen betonplaten met- of zonder hijsvoorziening?

Een betonplaat zonder hijsvoorziening wordt te allen tijde gelegd met een vacuüm hijssysteem, ofwel een zuignap. Het voordeel van een betonplaat zonder hijsvoorziening is dat u geen onkruidgroei heeft.

Een betonplaat met hijsvoorziening heeft twee hijsgaten in het midden van de plaat. U kunt zelf de betonnen platen leggen door middel van een shovel of kraan. Daarvoor heeft u wel gecertificeerde hijshaken nodig.

Zijn betonplaten zonder stalen rand geschikt voor materieel met kleine wielen?

Ja, er zijn verschillende betonplaten zonder stalen rand leverbaar voor materieel met kleine wielen. Deze betonplaten zijn voorzien van een minimale vellingrand, waardoor de betonplaten strakker op elkaar aansluiten.

Waarvoor worden betonplaten met stalen rand gebruikt?

Betonplaten met hoekprofiel (hoeklijn of stalen rand) worden vaak toegepast bij terreinen met zwaar verkeer of voertuigen met kleine harde wielen overheen rijden. Kleine harde wielen veroorzaken puntbelastingen, denk maar aan aan heftrucks, plantenkarren en winkelkarren. Betonplaten met hoekprofiel liggen nauwsluitend tegen elkaar, waardoor het voor kleine voertuigen gemakkelijk te berijden is.

Welke wapening wordt er gebruikt en voor welke doeleinden?

Bij een lichte belasting wordt er een betonplaat met een enkele wapening gebruikt. Een dubbele wapening wordt toegepast bij zware belastingen. Dit heeft te maken met de puntbelasting van de plaat. Bij zwaar verkeer over de betonnen platen zijn de hoeken kwetsbaarder. Met een constructieve wapening is het mogelijk om vervoer tot 25 ton aslast te dragen.

Let op; de betonplaat fundering ofwel een gelijkmatig dragende ondergrond, is van groot belang voor maximale draagkrachten bij betonplaten.

Welke afmeting betonplaten zijn voor mijn project van toepassing?

Op basis van onder andere de ondergrondgesteldheid en belasting adviseren wij een betonplaat passend bij uw project. Bij sommige projecten is het zelfs noodzakelijk om betonplaten op maat te zagen voor het gewenste resultaat. Het inzagen van betonplaten wordt tegen meerprijs op locatie uitgevoerd.

De Keij realiseert complete projecten van ontwerp tot oplevering. Denk daarbij aan;

Wat kosten betonplaten?

Een betonplaat is voor veel toepassingsgebieden binnen de agrarische sector en industrie te gebruiken. Voor elk doeleinde is er een passende afmeting te vinden en aan te passen aan uw wensen.  Betonplaten zijn van hoogwaardige kwaliteit en behouden hun waarde bij voldoende ondersteuning vanuit de ondergrond. De betonplaten prijs is grotendeels gebaseerd op de grondstoffen, de wapening, aantal m², betondikte, stalen hoeklijnen en oppervlaktebewerking.

Hoe leg ik betonplaten?

Het verplaatsen en/of leggen van betonplaten voert u uit met materieel voorzien van een vacuüm hijssysteem, hydraulische-/mechanische klem of met gecertificeerde hijssleutels. Betonplaten leggen wij tijdens levering met modern materieel voorzien van vacuüm hijssystemen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Hoe kan ik betonplaten leggen bij een moeilijk bereikbaar terrein?

Bij ontoegankelijk of moeilijk bereikbare terreinen zijn er twee mogelijkheden voor het plaatsen van betonplaten;

  • Betonplaten leggen met een shovel voorzien van vacuüm hijssysteem;
    • Een shovel is compacter en heeft een lichte belasting.
  •  Onverharde percelen/terreinen tijdelijk verharden met ijzeren rijplaten.
    • De ijzeren rijplaten vormen een stevige ondergrond voor vrachtwagens/shovels en voorkomt verzakkingen.

Wat is de functie van afstandhouders tussen betonplaten?

Afstandhouders plaatsen we om beschadigingen aan betonplaten te voorkomen en tegelijkertijd voor een betere zetting op de onderbaan. De voegen zanden we vervolgens in, zodat de betonplaten strak op de gelijkmatig dragende ondergrond komen te liggen.

Wat zijn de levertijden van De Keij?

De levertijden hangen af van vraag en aanbod. In het hoogseizoen is het mogelijk dat de levertijden langer zijn. Neem gerust contact met ons op voor de exacte levertijden en uitvoer van totaalprojecten.

Erfverhardingen

Er zijn een tal van erfverhardingen waarmee u onverharde erven kunt optimaliseren. Deze erfverhardingen zijn onder te verdelen in twee hoofdgroepen, namelijk de open- en gesloten verharding. Onder gesloten verharding verstaan we stortbeton en asfalt. Open erfverhardingen zijn gebroken puin, klinkers, tegels en betonplaten. De Keij is gespecialiseerd in het aanleggen van betonplaat verhardingen.

 

Betonplaten als erfverharding

Erfverhardingsplaten zijn van hoogwaardige kwaliteit en door unieke eigenschappen multifunctioneel inzetbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld doorgroeiplaten voor het behoudt van het landelijk karakter binnen uw erf. Of denk aan betonplaten met een minimale vellingkant, zodat er een kleine voegafstand ontstaat. Of betonplaten zonder hijsvoorziening voor een strakke uitstraling van uw erf. Daarbij is een erfverhardingsplaat in elk seizoen berekend op vee, tractors en ander (zwaar) materieel.

Goedkope erfverharding

Betonplaten zijn sterke verhardingselementen die op een gelijkmatig dragende ondergrond levenslang meegaan. Dus bij een nauwkeurige aanleg hoeft u jarenlang niet meer naar de verharding om te kijken. De ondergrondgesteldheid, afwatering en betonplaat belasting spelen daarin een grote rol. Daarbij zijn erfverhardingsplaten na jaren nog eenvoudig te verplaatsen en kwalitatief goed voor hergebruik.

 

Advies & Realisatie

Wilt u een erf verharden op de boerderij, in- en rondom uw stallen? De Keij weet met duizenden pk’s een (onverhard) erf om te zetten in een duurzame erfverharding van hoogwaardige kwaliteit. Het team denkt graag met u mee en heeft voor elke doeleinde een lange termijn oplossing. Neem gerust contact op en bespreek uw wensen.

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2024 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster