Duurzaam investeren is het terrein met betonplaten renoveren. En efficiënt werken met (zwaar) materieel op een gelijkmatig industrieterrein heeft zo zijn voordelen. Dat geldt natuurlijk ook voor het vervoeren van goederen met de heftruck of het opslaan van goederen binnen het terrein. Zo komen we bij Geurts in Dodewaard, waar wij het opslagterrein renoveren.

 

Totaalproject Dodewaard

Een prachtige fabriek aan de buitenzijde van Dodewaard – Geurts Conservenfabriek – produceert sinds 1888 heerlijke jam van hoge kwaliteit. Jaarlijks maken zij 35 miljoen potjes en genieten mensen van over de hele wereld van hun heerlijke fruitproducten. Het industrieterrein rondom de fabriek – voorzien van gedeeltelijk stortbeton, klinkers en betonplaten – is in zijn geheel renovatie-waardig. De Keij heeft het opslagterrein van ontwerp tot oplevering opnieuw aangelegd.

 

Opslagterrein renoveren

Om te beginnen verdelen we het project in twee fases, zodat de werkzaamheden binnen- en buiten de fabriek minimale overlast ondervinden. Beide fases starten we met het uithalen van de bestaande verharding en op hoogte aanbrengen van de ondergrond. Vervolgens verdichten we de onderbaan, waarop we een zandbaan van minimaal 10cm nauwkeurig egaliseren. Daarna plaatsen we – met vrachtwagens voorzien van autolaadkraan – de industrieplaten direct op de zandbaan. De laatste werkzaamheden bestaan uit het op maat zagen van betonplaten voor het gewenste resultaat en het plaatsen van afwateringselementen. Als afwerking verzorgen wij het straatwerk en zanden we de minimale voegen tussen de betonplaten in.

 

Betonplaten 200x200x16cm plaatsen

Het terrein bij Geurts is gerenoveerd met betonplaten 200x200x16cm, zonder hijsvoorziening en een minimale vellingkant van zeven millimeter. Door deze kleine vellingkant sluiten de betonplaten nauwkeurig op elkaar aan, waardoor er een minimale voeg ontstaat. Heftrucks rijden daardoor zonder enige hindernis, comfortabel over de terreinverharding. Daarnaast geeft deze industrieplaat, mede doordat er geen hijsvoorziening aanwezig is, in zijn geheel een representatieve- en strakke uitstraling.

 

Duurzaam investeren is het terrein met betonplaten renoveren.

Door een gelijkmatig dragende ondergrond aan te brengen en het terrein met de juiste elementen te verharden is Geurts jarenlang voorzien van een efficiënte verharding. En willen zij in de toekomst het terrein uitbreiden bijvoorbeeld, dan zijn deze industrieplaten gemakkelijk aan te leggen. Denkt u er ook over na om uw terreininrichting aan te pakken en wilt u advies over industrieplaten als terreinverharding? Neem dan contact op en bespreek uw wensen met De Keij.