Bent u op zoek naar een verharding die uw kwekerijen toegankelijk en begaanbaar maken? En is het dan ook gewenst dat die verharding voldoende grip biedt voor het materieel? Eén van de oplossingen daarvoor is het aanleggen van een kavelpad met gebezemde betonplaten. Deze betonnen platen optimaliseren de toegankelijkheid naar uw kwekerijen en bieden voldoende grip voor het materieel. En met name in regenachtige tijden nemen tractoren, landbouwmachines of bussen met bomen- of plantenkarren veel modder mee. Op een kavelpad met betonplaten rijdt het materieel de modder eraf. De autowegen blijven daardoor schoon en begaanbaar. Zo mochten we in Driel een kavelpad van vier meter breed aanleggen met gebezemde erfverhardingsplaten in de afmeting 200×200 cm.

 

KAVELPAD FRUITKWEKERIJ DRIEL

In Driel heeft deze kweker een fruitkwekerij met onverharde kavelpaden die in regenachtige tijden de nodige problemen met zich meebrengen. Hij wilde een oplossing voor tijdrovende activiteiten als materieel bevrijden uit de modderpaden en autowegen schoonhouden. Voor het toegankelijk maken van deze kwekerij hebben we een kavelpad verharding met gebezemde betonplaten als oplossing. Het kavelpad mochten we van ontwerp tot oplevering aanleggen. De werkzaamheden daarvoor bestaan uit het aanleggen van een dam, duikers leggen en vervolgens de onderbaan uitgraven, egaliseren. Als laatste de betonplaten leggen, afstandhouders plaatsen en een opritverbreding aanleggen.

 

ONDERGROND KAVELPAD

Voor het aanleggen van een kavelpad verharding binnen deze kwekerij moesten we allereerst coniferen rooien, sloot uithalen en duikers leggen. Vervolgens de ondergrond gelijkmatig en dragend gemaakt. Daarvoor hebben we eerst de bestaande grond uitgegraven, zand aangebracht om het daarna op de mm nauwkeurig te egaliseren. Dan leggen we de betonplaten direct vanaf de vrachtwagen op de gelijkmatig dragende ondergrond.

 

ERFVERHARDINGSPLATEN 200X200X14 CM

De betonplaten voor dit kavelpad zijn 200cm breed en 200cm lang met een betondikte van 14cm. Deze erfverhardingsplaten hebben een maximale aslast van 15 ton en noemen we ook wel agricon grove platen. Agricon betonplaten zijn voorzien van een grove bezemstructuur in de toplaag. Deze antislip, ofwel stroeve toplaag is met name in regenachtige tijden een uitkomst, waar we veelal te maken hebben met modder en gladheid. Om deze betonplaten te leggen hebben we met ons materieel de ruimte nodig. In Driel is het mogelijk om de erfverhardingsplaten te leggen met onze moderne vrachtwagens voorzien van autolaadkraan en vacuüm hijssysteem. Direct vanaf de vrachtwagen leggen we de betonplaten op de onderbaan en plaatsen we vervolgens afstandhouders om beschadigingen te voorkomen. Afstandhouders zijn daarnaast ook ideaal voor het inzanden van de verharding.

 

MAATWERK BETONPLATEN

Het kavelpad in deze kwekerij is vier meter breed wat voldoende is voor het materieel die over de verharding rijdt. Voor makkelijker in- en uitdraaien met materieel op het kavelpad hebben we een opritverbreding aangelegd met diagonaalplaten en betonplaten op maat. Zo heeft deze kweker voldoende ruimte om via de landweg het kavelpad op te rijden.

 

DE KEIJ BETONPLATEN

Wilt u ook een kavelpad verharding laten aanleggen, maar heeft u niet de mogelijkheid voor een kavelpad van vier meter breed? Dan hebben we ook betonplaten in het assortiment, waarmee u een betonpad van 3 meter breed kunt aanleggen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden voor het aanleggen van een erfverharding met betonplaten binnen uw kwekerij. Bij De Keij denken ze met u mee in oplossingen en realiseren erfverhardingen van ontwerp tot oplevering. In korte tijd is het onverharde kavelpad binnen uw kwekerij ook voorzien van een betonplaten verharding.