In een onverhard terrein treft u al snel oneffenheden aan. Het komt geregeld voor dat u het onverharde terrein moet aanvullen om de oneffenheden weer weg te werken. Wilt u het onverharde terrein verbeteren door een terreinverharding aan te leggen met betonplaten? Dat is zeker mogelijk. Zo heeft deze opdrachtgever het onverharde terrein laten verharden met Keijplaten in de afmeting 200x200x14 cm.

 

TERREINVERHARDING KEIJPLATEN

In Nieuw-Beijerland, provincie Zuid-Holland, heeft een opdrachtgever het terrein laten verharden met Keijplaten 200x200x14 cm. Deze opdrachtgever wilde zijn onverharde terrein, bestaande uit grind, verharden met betonplaten. Een betonnen verharding in combinatie met een goede ondergrond verbetert de toegankelijkheid van uw terrein. Voor deze opdrachtgever heeft De Keij het totaalproject uit mogen voeren. De werkzaamheden bestaan allereerst uit het uitgraven en egaliseren van de onderbaan en plaatsen van molgoten. Daarna leveren en leggen de chauffeurs de betonplaten op de onderbaan. Tijdens het leggen van de betonplaten steken zij afstandhouders tussen de betonplaten. Als laatste vegen zij zand in om de naden tussen de betonplaten op te vullen.

 

KEIJPLATEN 200X200X14 CM

Deze veelzijdige betonplaat is perfect in te zetten voor onder andere terreinverhardingen, toegangswegen en kavelpaden. Deze Keijplaten hebben een maximale aslast van 20 ton en verkrijgbaar in de afmeting 200×200 cm. Verder is deze betonplaat leverbaar in 14cm en 16cm dik en voorzien van een tegelstroeve toplaag. Deze betonplaat is te plaatsen door middel van een vacuüm hijssysteem.

 

GRONDWERK TERREINVERHARDING

Voor het realiseren van een terreinverharding dient allereerst de onderbaan aan de voorwaarden te voldoen. Allereerst worden oneffenheden verwijderd en de bodemgrond vlak gemaakt. Daarna brengt De Keij een zandbed aan van minimaal 10 cm. Met een lasergestuurde machine maken zij de onderbaan nauwkeurig vlak. Ook houdt De Keij rekening met de waterhuishouding van het terrein. Binnen dit terrein in Nieuw-Beijerland zijn er diverse molgoten geplaatst voor de juiste waterhuishouding. Zodra de onderbaan aan de voorwaarden voldoet, leveren en leggen de chauffeurs de Keijplaten.

 

LEVEREN EN LEGGEN BETONPLATEN

Bij veel projecten leveren en leggen de chauffeurs de betonplaten met de vrachtwagen voorzien van een autolaadkraan en een vacuüm hijssysteem. Zo leggen zij de betonplaten vanaf de vrachtwagen direct op de zandbaan. Sommige projecten zijn moeilijk bereikbaar voor vrachtwagens. U kunt dan alsnog een betonnen verharding laten realiseren door middel van een shovel voorzien van een vacuüm hijssysteem. Zo ook bij deze opdrachtgever waar de betonnen platen geplaatst zijn met een shovel. Tijdens het leggen van de Keijplaten steken de chauffeurs afstandhouders tussen de betonnen platen. Zo behoud je een minimale afstand van 5 mm tussen de platen. Als laatste strooien zij zand in, om de voegen tussen de platen op te vullen. Het terrein is klaar voor gebruik!

 

DE KEIJ BETONPLATEN

De Keij Betonplaten uit Dodewaard is gespecialiseerd in het aanleggen van terreinverhardingen met Keijplaten, industriële betonplaten of Stelconplaten. Zij realiseren niet alleen terreinverhardingen in Nederland, maar ook in Duitsland en Engeland zijn zij te vinden. De Keij is voornamelijk te vinden binnen de agrarische- en industriële sector. Wilt u het terrein ook laten verharden met Keijplaten? Of bent u benieuwd of de ondergrond geschikt is voor een terreinverharding? Neem contact op met De Keij en laat u adviseren!