Bent u op zoek naar een efficiënte verharding voor in de tuinbouwsector? Dan zijn betonplaten daarvoor ideale verhardingselementen, die flexibel en multifunctioneel inzetbaar zijn. Daarnaast behoudt een betonplaat zijn waarde en kwaliteit wanneer er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig is. Een goede opbouw van de ondergrond en juiste betonplaat afmeting zorgen voor een duurzame betonplaat verharding.

 

TUINKASBOUW FLORIADE ALMERE

Zo hebben we in opdracht van BOM-Group een betonplaat verharding aangelegd in de tuinkas bij de Floriade in Almere. De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die één keer in de tien jaar in Nederland plaatsvindt. In het 60 hectare grote Floriade-park ontdek je groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie.

 

BETONPLAAT VERHARDING

Binnen het 60 hectare grote Floriadepark staat een tuinkas van ruim 1 hectare groot. In deze tuinkas bevinden zich vijf etages met elke een hoogteverschil van ca. 80cm. Van entree tot terras zijn de etages verhard met betonplaten 200x200x14 cm, in combinatie met pasplaten. Daarbij is elke etage toegankelijk gemaakt door middel van hellingbanen en traptreden. Elke bezoeker met kinderwagen of minder validen hebben de mogelijkheid om de tuinkas te bezoeken.

 

BETONPLATEN 200X200X14 CM

Deze betonplaten zijn ideale verhardingselementen binnen de tuinbouwsector, gezien de tegelstroeve- en vlakke oppervlakte. Dit houdt onder andere in dat deze betonplaat voldoende grip biedt aan zowel bezoekers, medewerkers als materieel. Daarnaast is de oppervlakte van de betonplaat geheel vlak, dus zonder hijsgaten in het midden. Daardoor kunt u zonder obstakels met klein materieel over de betonplaat verharding.

 

BETONPLATEN LEGGEN

Normaliter plaatsen wij de betonnen platen met (op afstand bestuurbare) vrachtwagens voorzien van autolaadkraan en vacuüm hijssysteem. In deze wereldtuinkas is dat niet mogelijk en leggen wij de betonplaten met shovels voorzien van vacuüm hijssystemen. Op deze manier hebben wij in vier weken tijd de wereldtuinkas voorzien van circa 9500 m² aan betonplaat verharding.

 

BEZOEK FLORIADE

Vanaf 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. Floriade vindt slecht één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet. Wilt u de Floriade bezoeken? Boek dan een ticket en u ziet, ruikt en proeft een groene wereld.

 

TOTAALPROJECTEN DE KEIJ BETONPLATEN

Bent u ook op zoek naar een efficiënte verharding of bent u juist benieuwd naar de diensten van De Keij? Neem dan contact op, deel uw informatie en bespreek uw wensen. In korte tijd zetten wij een (onverhard) terrein om in een duurzame terreinverharding van hoogwaardige kwaliteit.