Toegangswegen met betonplaten verbeteren de toegankelijkheid van uw kwekerij. Vooral bij regenachtige tijden veroorzaken de machines diepe sporen met als gevolg vastzittend materieel. Om deze tijdrovende activiteiten op te lossen zijn verharde paden met betonplaten een uitkomst. Vooral in Engeland, waar gedurende het hele jaar neerslag valt, zijn verharde toegangswegen een uitkomst. Deze kweker heeft ervoor gekozen om de drassige toegangswegen te veranderen in verharde toegangswegen.

 

TOEGANGSWEGEN CONTAINERTEELT IN FLAMSTEAD

In september 2018 heeft De Keij in Flamstead een helling voorzien van betonplaten. In juli 2019 heeft deze kweker meerdere toegangswegen aan laten leggen met betonplaten binnen de  containerteelt. Daarbij zijn ook de grondwerkzaamheden uitgevoerd door De Keij.

 

ONDERGROND IN FLAMSTEAD

De bodemgrond in Engeland bestaat uit keien en kleiachtige gronden. In regenachtige tijden wordt deze bodemgrond flink drassig. Voor het aanleggen van verharde toegangswegen dient de ondergrond verstevigd te zijn, om verzakkingen te voorkomen. Om deze ondergrond te realiseren zijn allereerst de keien verwijderd. Daarna is de bodemgrond vlak gemaakt en puinzand aangebracht. Als laatste is het grove zand nauwkeurig vlak gemaakt met een lasergestuurde machine. Door deze verschillende lagen zand, biedt deze ondergrond voldoende draagkracht voor de betonplaten.

 

BETONPLATEN LEGGEN IN FLAMSTEAD

Bij het aanleggen van deze toegangswegen zijn verschillende betonplaten geplaatst. Zo zijn er industriële betonplaten in de afmetingen 200x200x14 cm en 300x120x12 cm gelegd. Daarnaast zijn er ook Stelconplaten in de afmeting 200x200x14 cm gelegd. De toplagen van de verschillende betonplaten bestaan uit een gebezemde of stroeve toplaag. Gezien de neerslag in Engeland hebben de machines meer grip nodig op de verharde toegangswegen. Betonplaten met een gebezemde of stroeve toplaag zijn voorzien van een antislipstructuur, waardoor machines meer grip hebben.

 

AFWERKING TOEGANGSWEGEN CONTAINERTEELT

Voor de afwerking van de toegangswegen heeft De Keij een laag zand gestrooid, zodat de betonplaten strak op de onderbaan liggen. Het zorgt niet alleen voor versteviging van de betonplaten op de onderbaan, maar verschuivingen zijn ook uitgesloten.

 

DE KEIJ BETONPLATEN UIT DODEWAARD

De Keij Betonplaten is gevestigd in Dodewaard. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren en leggen van betonplaten en Stelconplaten door het hele land. Niet alleen in Nederland, maar ook Duitsland en Engeland leggen zij verharde paden aan. Daarbij nemen zij ook grondwerkzaamheden aan, zodat u één aanspreekpunt heeft voor het hele project. De Keij realiseert voornamelijk projecten binnen de agrarische sector en industrie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw terrein of kwekerij? Neem gerust contact op met De Keij!