Een terreinverharding compleet gerealiseerd door De Keij, bestaande uit het aanbrengen van de ondergrond en aanleggen van Stelconplaten. Niet alleen bij bedrijven in Nederland heeft de Keij terreinverhardingen aangelegd, maar ook in Duitsland! Deze terreinverharding is te vinden in de grootste deelstaat van Duitsland, namelijk in Noordrijn-Westfalen en gelegen in de stad Hagen.

 

TERREINVERHARDING IN HAGEN

De fabrikant wilde het terrein voorzien van een verharding met Stelconplaten, zodat er met materieel gemakkelijker gereden wordt over zijn terrein. Allereerst heeft De Keij de ondergrond voorzien van een goed draagvlak voor de betonplaten. Daarna de betonplaten op de onderbaan gelegd en als laatste het project afgewerkt met het instrooien van zand.

 

ONDERGROND IN HAGEN

De bodemgrond in Hagen, bestaande uit oud puin is onvoldoende voor het realiseren van een juiste terreinverharding. Om een gelijkmatig dragende ondergrond te creëren, heeft De Keij eerst een laag puin aangebracht. Na het gelijkmaken van de puinbaan, is het zandbed met grof zand geëgaliseerd. Het grove zand is met een lasergestuurde machine nauwkeurig vlak gemaakt. Bij dit terrein zorgt de bodemgrond, puinbaan en zandbed voor een gelijkmatig dragende ondergrond voor Stelconplaten.

 

BETONPLATEN LEGGEN IN HAGEN

De fabrikant heeft gekozen voor gebezemde Stelconplaten, omdat er materieel met gladde banden over het terrein rijden. De Keij heeft de gebezemde Stelconplaten met de afmeting 200x200x16 cm, met enkele wapening en zonder hoeklijn, geadviseerd. Gebezemde Stelconplaten bezitten een stroeve toplaag, waardoor het materieel voldoende grip heeft op het verharde terrein.

 

AFWERKING TERREINVERHARDING IN HAGEN

De afwerking van het terrein maakt het project compleet, zoals zaagwerk, aanvullen bodemgrond en instrooien van zand. Om het gehele terrein te voorzien van Stelconplaten is er zaagwerk aan Stelconplaten verricht. Na het zagen van de Stelconplaten is het verharde terrein aangevuld met de overige bodemgrond. Als laatste zijn de naden tussen de Stelconplaten aangevuld met zand.

 

ADVIES DE KEIJ

Wilt u een terreinverharding aanleggen met een gebezemde toplaag? Gebezemde Stelconplaten zijn sterk, bezitten een antislipstructuur en zijn gemakkelijk te verleggen.  Wilt u meer weten over gebezemde Stelconplaten? Neem contact op met De Keij Betonplaten of vul ons formulier in!