Stelconplaten zijn toe te passen voor doeleinden zoals op- en overslagterreinen, bedrijventerreinen, transport en logistiek. Daarnaast is een Stelconplaat in te zetten bij vloeistofdichte verhardingen, een tijdelijke verharding of voor openbare ruimtes. Voordat u Stelconplaten kunt plaatsen als verharding dient allereerst de ondergrond gelijkmatig en dragend te zijn. Een nauwkeurige ondergrond in combinatie met de juiste afmeting Stelconplaten voorzien het terrein van een duurzame verharding. De Keij denkt met u mee in oplossingen voor het aanleggen van een erfverharding met betonplaten. Van ontwerp tot oplevering geven zij passend advies en nemen het project van ondergrond tot het leggen van Stelconplaten aan.

 

STELCONPLATEN VERHARDING KWINTSHEUL

Zo mocht De Keij een Stelconplaat verharding van 3700m² aanleggen in Kwintsheul. Allereerst zorgen zij voor een gelijkmatig dragende ondergrond, waarvoor zij de ondergrond uitgraven, onderbaan maken en nauwkeurig egaliseren. Ook het aanleggen van de afwatering door middel van afwateringsgoten en putten vallen onder de werkzaamheden. Als laatste plaatsen zij de Stelcon-N platen in de afmeting 200x200x16cm op de zandbaan. En ongeveer 80m² van deze terreinverharding bestaat uit een wasplaats met vloeistofdichte Stelcon-M platen in de afmeting 200x200x20 cm en keerwanden als scheidingswand.

 

STELCONPLATEN LEGGEN

Voor deze terreinverharding zijn er Stelconplaten 200x200x16 cm gebruikt. De betonplaten zijn voorzien van een stalen hoeklijn, gebezemde toplaag en een maximale aslast van 20 ton. Deze Stelconplaten leggen we met vrachtwagens voorzien van autolaadkraan en vacuüm hijssysteem. Daarmee plaatsen we honderden betonplaten op één dag, zodat het terrein in korte tijd gereed is voor gebruik. Als laatste zanden we de Stelconplaat verharding af, voor een betere zetting van betonplaten op de onderbaan.

 

AFWATERINGSGOTEN

De waterhuishouding van het terrein is een belangrijk onderdeel in het aanleggen van een verharding met betonplaten. Om de afwatering bij dit terrein goed te laten verlopen zijn er verholen goten met hoeklijn geplaatst in de afmeting 200x50x33 cm. En om het inkomende vuil vanuit de afwateringsgoten op te vangen zijn er zandvangputten in de afmeting 50x50x81 cm toegepast.

 

WASPLAATS AANLEGGEN

Voor het aanleggen van de wasplaats zijn er Stelcon-M platen gebruikt. Dit zijn vloeistofdichte milieuplaten met vellingrand in de afmeting 200x200x20cm. Ook deze Stelconplaten hebben een maximale aslast van 20 ton. De wanden van de wasplaats bestaan uit keerwanden in de afmeting 200cm hoog en 200cm breed met een voet van 85cm. En voor de afwatering bij deze wasplaats zijn er verholen roostergoten met vellingkant in de afmeting 200x50x33 cm toegepast. Om deze wasplaats volledig vloeistofdicht te maken zijn de naden tussen de betonplaten en keerwanden met een kitvoeg afgewerkt.

 

DE KEIJ BETONPLATEN

In korte tijd is dit terrein voorzien van een Stelconplaat verharding, inclusief een vloeistofdichte wasplaats. Wilt u ook een terreinverharding met betonplaten laten aanleggen? De Keij denkt met u mee in oplossingen, geeft passend advies en een totaalleverancier in het aanleggen van terreinverhardingen met betonplaten of Stelconplaten. Zij nemen projecten van ondergrond tot het plaatsen van betonelementen aan, zodat u één aanspreekpunt heeft voor het hele project. Neem voor meer informatie contact op met De Keij en bespreek uw wensen.