Bent u van plan om de toegankelijkheid van toegangswegen te optimaliseren? Dan is de betonplaat 200×200 cm de perfecte oplossing. Een betonplaat die gemakkelijk is aan te leggen en in combinatie met een nauwkeurige ondergrond decennialang meegaat. En – mocht het nodig zijn – zelfs eenvoudigweg te verplaatsen. Zo mochten wij bij de ETT in Rotterdam drie kilometer aan toegangswegen met betonplaten verharden.

 

TOTAALPROJECT ROTTERDAM

ETT is een ultra-modern terminal, gelegen in de haven van Rotterdam. De ETT is gespecialiseerd in stookolie en middendistillaten en heeft een capaciteit van meer dan 1.300.000 m³. De 32 tanks verwerken K1-, K2- en K3-producten, waaronder methanol en straalvliegtuigbrandstof. Om de toegankelijkheid naar de opslagtanks te optimaliseren heeft ETT de wegen laten verharden met betonplaten 200x200x14 cm.

 

ONDERGRONG TOEGANGSWEGEN

Het aanleggen van de toegangswegen begint bij het uitzetten en uitgraven van de ondergrond. De bestaande grond (lava) wordt op hoogte uitgegraven, waarop wij vervolgens wegendoek aanbrengen voor de juiste drukverdeling. Vervolgens brengen we een zandbaan aan van maximaal 15 cm. Deze opbouw van ondergrondlagen zorgt bij de ETT voor een gelijkmatig dragende ondergrond en voldoende draagvermogen.

 

BETONPLATEN PLAATSEN

De toegangswegen bij ETT zijn verhard met de betonplaat afmeting 200x200x14 cm. Deze betonplaten zijn voorzien van een gladde oppervlakte en een maximaal draagvermogen van 15 ton. Met (op afstand bestuurbare) vrachtwagens plaatsen wij de betonplaten direct – vanaf de vrachtwagen – op de zandbaan. En tijdens het legwerk houden wij rekening met een voegafstand van 5mm door middel van houten afstandhouders. Bij de t-splitsingen plaatsen we driehoeksplaten, zodat de ETT met het materieel gemakkelijk kunnen in- en uitdraaien.

 

TOTAALPROJECTEN DE KEIJ

Binnen drie weken heeft de ETT 3 kilometer aan verharde toegangswegen rondom de opslagtanks. Denkt u er ook over na om toegangswegen te verharden met betonplaten? En wilt u het liefst één aanspreekpunt voor het hele  project? Neem dan gerust contact op en bespreek uw wensen. De Keij denkt graag met u mee in oplossingen en realiseren betonplaat verhardingen van ondergrond tot plaatsing.