Betonplaten zijn in te zetten voor vele doeleinden binnen de agrarische-, industriële en logistieke sector. Denk aan onder andere kavelpaden, industrieterreinen, parkeerplaatsen, tijdelijke bouwwegen en toegangswegen. Denkt u erover na om een parkeerplaats met betonplaten aan te leggen? De Keij heeft meerdere mogelijkheden voor het aanleggen van een parkeerplaats met betonplaten in diverse afmetingen. Betonplaten zijn daarnaast leverbaar in verschillende diktes en twee toplagen; tegelstroef en gebezemd (ruw). Zo heeft De Keij in Dodewaard een parkeerplaats aangelegd met betonplaten in de afmeting 200x200cm met een tegelstroeve toplaag.

 

TERREINVERHARDING DODEWAARD

In Dodewaard heeft De Keij een parkeerplaats aangelegd met betonnen platen in de afmeting 200x200x14 cm. De werkzaamheden van De Keij bestaan uit het vlak maken van de onderbaan en het leggen van industrieplaten. Om deze parkeerplaats een unieke uitstraling te geven hebben zij als afwerking gekozen voor dikformaten tussen de betonplaten. Daarnaast bestaat een goede erfverharding uit een nauwkeurig gelijkmatige en dragende ondergrond en de juiste afmeting betonplaat. Dus de ondergrond is ook van groot belang voor een duurzame verharding.

 

GRONDWERK PARKEERPLAATS

Om de kwaliteit van een betonplaat te behouden, dient de ondergrond aan verschillende voorwaarden te voldoen. De ondergrond is namelijk dè basis voor een goede erfverharding. Zo dient er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig te zijn. De ondergrond is vrij van puin en andere obstakels en biedt voldoende draagkracht voor betonplaten. De betonplaten zijn berekend op de aslast van machines, waarbij de ondergrond een grote bijdrage levert aan het draagvermogen. Zodra de ondergrond gelijkmatig dragend is, hebben de betonplaten voldoende steun om de aslast te dragen. Indien de ondergrond onvoldoende draagkracht biedt is de kans op het breken van betonnen platen groot. Het verwijderen van obstakels in de ondergrond en het nauwkeurig egaliseren is dus van groot belang.

 

KEIJPLATEN 200X200X14 CM

Deze veelzijdige industrieplaat is ideaal voor het inzetten van onder andere kavelpaden, parkeerplaatsen, industrieterreinen en bouwwegen. Deze betonplaat is te verkrijgen met een tegelstroeve toplaag en berekend op een maximale aslast van 20 ton. Daarnaast is deze betonplaat leverbaar met een dikte van 14cm of 16cm en zonder hijsvoorziening. Industrieplaten zonder hijsvoorziening worden gelegd met een vrachtwagen of shovel voorzien van een vacuüm hijssysteem.

 

DE KEIJ BETONPLATEN

De Keij is gespecialiseerd in het aanleggen van erfverhardingen door middel van betonplaten en Stelconplaten. Zij realiseren totale erfverhardingen met betonplaten en zijn veelal te vinden binnen de agrarische sector en industrie. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en Engeland leggen zij verhardingen aan. Wilt u meer weten over erfverhardingen met betonplaten of wilt u advies over de ondergrond? Neem dan contact op met De Keij!