Eén van de voordelen van betonplaten is dat u deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Heeft u al betonplaten liggen binnen uw terrein en wilt u deze verplaatsen en het terrein verder aanvullen met betonplaten? Dat is een kleine moeite en snel geregeld. Zo heeft deze opdrachtgever betonplaten laten verplaatsen vanuit de hal naar buiten en verder aangevuld met gebruikte betonplaten van De Keij. Betonplaten behouden de kwaliteit en zijn dus gemakkelijk te hergebruiken. De Keij heeft dit project geheel mogen uitvoeren van het egaliseren van de ondergrond tot het leggen van betonplaten.

 

TERREINVERHARDING KESTEREN

In Kesteren, gelegen in de provincie Gelderland, heeft De Keij voor een opdrachtgever een terreinverharding aangelegd. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van keerwanden, egaliseren van de ondergrond en gebruikte betonplaten leggen. Een gedeelte van de betonplaten zijn vanuit de hal verplaatst naar buiten en verder aangevuld met gebruikte betonplaten van De Keij. Zo is er 3500m² voorzien van een terreinverharding met gebruikte betonplaten in de afmetingen 200x200x12cm en 200x200x16 cm.

 

KEERWANDEN PLAATSEN

Heeft u hoogteverschillen binnen uw terrein voor het realiseren van een betonnen verharding? Geen probleem. Het plaatsen van keerwanden verhelpt het hoogteverschil probleem. Keerwanden plaatsen de chauffeurs met een hydraulische keerwandenklem. Op het moment dat de ondergrond goed voorbereid is plaatsen de chauffeurs de keerwanden. Ook bij deze opdrachtgever zijn er hoogteverschillen aanwezig in zijn terrein. Keerwanden met een hoogte van 150 cm en een lengte van 200 cm vullen bij dit terrein het hoogteverschil heel netjes op.

 

EGALISEREN ONDERGROND TERREINVERHARDING

Na het plaatsen van keerwanden brengt De Keij het zandbed aan en leggen de chauffeurs de betonplaten. Betonplaten hebben het vermogen om een bepaald maximum aslast te dragen, maar daarbij is de ondergrond van groot belang. Indien de ondergrond niet aan de juiste voorwaarden voldoet, bieden de betonplaten onvoldoende draagkracht. Het breken of scheuren van de betonplaten is daar een gevolg van. Om dit te voorkomen dient de ondergrond nauwkeurig geëgaliseerd te zijn door middel van lasergestuurd apparatuur.

 

GEBRUIKTE BETONPLATEN LEGGEN

Als laatste zijn de gebruikte betonplaten 200x200x12 cm verwijderd uit de hal. Voor het verwijderen van betonplaten gebruikt De Keij een vrachtwagen voorzien van een autolaadkraan met een vacuüm hijssysteem. Binnen een kort tijdsbestek is de hal onverhard en leggen de chauffeurs in één moeite de betonplaten weer naast de hal. Zo is een deel van het terrein verhard met de betonplaten vanuit de hal. Het terrein is verder aangevuld met gebruikte betonplaten in de afmeting 200x200x16 cm.

 

DE KEIJ BETONPLATEN UIT DODEWAARD

De Keij Betonplaten is gevestigd in Dodewaard. Zij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van terreinverhardingen met industriële betonplaten of Stelconplaten. Daarbij voeren zij ook de grondwerkzaamheden uit, zodat u één aanspreekpunt heeft voor het gehele project. De Keij is voornamelijk te vinden binnen de agrarische sector en industrie. Niet alleen binnen Nederland leggen zij verhardingen met betonplaten aan, maar ook in Duitsland en Engeland zijn zij te vinden. Wilt u ook een terreinverharding met (gebruikte) betonplaten of wilt u advies over een toekomstige erfverharding? Neem dan contact met hen op!