Heeft u verzakkingen in het terrein en wilt u dit oplossen door betonplaten 200×200 te plaatsen als erfverharding? Deze betonplaten zijn ideaal in te zetten voor het realiseren van kavelpaden, toegangswegen, bouwwegen, industrieterreinen, overdekte terreinen en sleufsilo’s. Betonplaten 200×200 cm zijn verkrijgbaar in 14cm en 16cm dik. De 16cm dikte betonplaat heeft een draagkracht van maximaal 20 ton. Daarnaast is deze betonplaat te bestellen met verschillende toplagen zoals een gladde- of stroeve toplaag. Deze opdrachtgever in Dorsten heeft het terrein laten verharden met Keijplaten in de afmeting 200x200x16 cm.

 

BETONPLATEN 200X200 CM IN DORSTEN

Een opdrachtgever in Dorsten heeft een laad- en losplaats van auto’s en het terrein was verhard met H-profielen. Helaas leidde deze verharding tot verzakkingen en heeft het terrein een zwaardere verharding nodig om de belastbaarheid van vrachtwagens en auto’s aan te kunnen. Een terreinverharding met betonplaten 200×200 cm bieden de uitkomst. Daarnaast speelt de ondergrond een belangrijke rol die gelijkmatig en dragend moet zijn. De werkzaamheden voor De Keij zijn het uithalen van H-profielen en zandgrond, aanbrengen en egaliseren van de zandbaan, leggen van ijzeren rijplaten, Keijplaten leggen met shovel, afstandhouders zetten en het instrooien van zand. Kortom; Een totaalproject van 300 m².

 

KEIJPLATEN 200X200X16 CM

Het terrein in Dorsten is verhard met Keijplaten in de afmeting 200x200x16cm met een tegelstroeve toplaag. Daarnaast zijn deze betonplaten voorzien van een enkele wapening en een maximale aslast van 20 ton. Deze betonplaten leggen de chauffeurs met een vrachtwagen of shovel voorzien van een vacuüm hijssysteem, ofwel een zuignap.

 

ONDERGROND BETONPLATEN

De voorbereiding op het leggen van betonplaten is van groot belang voor het realiseren van een duurzame erfverharding. De ondergrond in combinatie met betonplaten vormen een verharding waar u jarenlang plezier van heeft. De onderbaan voor betonplaten dient namelijk gelijkmatig en dragend te zijn. Betonplaten kennen een bepaalde draagkracht, maar als deze onvoldoende ondersteuning krijgen van de ondergrond dan breken de betonplaten. Bij een gelijkmatig dragende ondergrond hebben betonplaten het vermogen om de maximale belastbaarheid te dragen.

 

BETONPLATEN LEGGEN

Bij goedkeuring van de onderbaan leggen de chauffeurs de betonplaten op de vlakke onderbaan. Om het terrein in Dorsten te kunnen verharden met betonplaten werden er allereerst ijzeren rijplaten gelegd als tijdelijke verharding. Daarna zijn de betonplaten 200×200 cm gelegd met een shovel en een zuignap.

 

DE KEIJ BETONPLATEN

De Keij Betonplaten uit Dodewaard is gespecialiseerd in het aanleggen van erfverhardingen met betonplaten. Zij realiseren onder andere totaalprojecten, zodat u één aanspreekpunt heeft voor het hele project. De Keij voert grondwerkzaamheden uit zoals het egaliseren van de ondergrond, aanbrengen van zandbed en afwatering van het terrein. Daarnaast leveren en leggen zij betonplaten, zagen betonplaten op maat en zorgen voor een nette afwerking. Kortom: Van onverhard naar duurzaam verhard in één hand. Wilt u betonplaten 200×200 cm kopen voor het realiseren van een terreinverharding? De Keij geeft u passend advies over de betonelementen en de ondergrond voor betonplaten. Neem contact op voor meer informatie en bespreek uw wensen!