Wilt u ook een kavelpad met betonplaten aanleggen binnen uw kwekerij? Onverharde kwekerspaden zorgen met name in regenachtige tijden voor oneffenheden en vastzittend materieel. Deze onverharde paden binnen uw kwekerijen kunt u veranderen in een duurzaam kavelpad met betonplaten. U verbetert niet alleen de bereikbaarheid en toegankelijkheid naar kwekerijen, maar het geeft ook een strak aanzicht binnen de kwekerij. Het aanleggen van een duurzame erfverharding vraagt om precisiewerk, maar daarna heeft u jarenlang plezier van het kavelpad. Als u een kavelpad met betonplaten gaat aanleggen moet u de ondergrond van betonplaten niet vergeten. Een nauwkeurige ondergrond in combinatie met de juiste afmeting betonplaten voorziet uw kwekerij van een duurzame erfverharding.

 

KAVELPAD MET BETONPLATEN

Voor deze kweker mocht De Keij betonplaten leggen tussen de kwekerijen in Kesteren. Deze kweker heeft zelf een gelijkmatig dragende ondergrond voor betonplaten laten aanleggen. Daarna mocht De Keij de betonplaten leveren en leggen. Dit verharde kavelpad bestaat uit betonplaten 200x200x14 cm met een enkele wapening en een gladde toplaag. Deze betonplaat met een dikte van 14cm draagt een maximale aslast van 15 ton, mits er een gelijkmatig dragende ondergrond aanwezig is. Verder zitten er ook hijsgaten bevestigd in deze betonplaten. Met de juiste hijssleutels kunnen ondernemers zelf de betonplaten plaatsen of verplaatsen.

 

BETONPLATEN LEGGEN

Betonplaten leggen voor het aanleggen van een kavelpad binnen kwekerijen vraagt om precisiewerk. Allereerst moet namelijk de ondergrond aan alle voorwaarden voldoen, voordat u betonplaten kunt plaatsen. De ondergrond moet u nauwkeurig egaliseren met lasergestuurd apparatuur, zodat de onderbaan op de mm gelijkmatig en dragend is. Ook voor de afwatering dient u de ondergrond onder afschot aan te brengen die ook op de mm nauwkeurig vlak moet zijn. Bij de meeste terreinen of percelen is een zandbed van minimaal 10 cm voldoende voor de draagkracht van betonplaten. Bij zwaar verkeer over de kavelpaden dient u eerst een puinbaan aan te brengen ter versteviging en ondersteuning van betonplaten. Zodra de ondergrond aan alle voorwaarden voldoet voor het kavelpad, dan kunt u de betonplaten laten leggen op de onderbaan. Als laatste kunt u het kavelpad met betonplaten instrooien met zand, zodat de betonplaten strak op de onderbaan liggen.

 

DE KEIJ BETONPLATEN

De Keij Betonplaten is gespecialiseerd in het aanleggen van een kavelpad met betonplaten. Zij leveren en leggen betonplaten en komen desgewenst de ondergrond voor betonplaten aanbrengen en egaliseren. Zij egaliseren de ondergrond en leggen een nauwkeurig zandbed aan. Ook denken zij aan de waterhuishouding van de toekomstige erfverharding . Kortom; Van onverhard naar duurzaam verhard in één hand. Wilt u een betonplaten verharding uitbreiden? Ook dat is mogelijk bij De Keij. Door de vele standaardmaten is een erfverharding met betonplaten gemakkelijk uit te breiden. Wilt u meer informatie over het aanleggen van een erfverharding met betonplaten? Of benieuwd naar de afmeting betonplaat welke past bij uw terrein? Laat u informeren bij De Keij en bespreek uw wensen.