Betonplaten optimaliseren onder andere de toegankelijkheid en bereikbaarheid bij bij doeleinden binnen de agrarische sector en industrie. De betonplaten zijn geproduceerd voor aslasten tot maximaal 20 ton en toepasbaar als permanente- of tijdelijke verharding. Daarnaast kennen betonplaten unieke eigenschappen die voor elk doel aan te passen zijn aan de wensen en belastingen. Betonnen platen zijn een flexibele oplossing die in combinatie met een gelijkmatig dragende ondergrond jarenlang meegaan.

 

TERREINVERHARDING ZEVENAAR

Zo mochten we in Zevenaar voor Transportbedrijf Meijnen een terreinuitbreiding van ontwerp tot oplevering aanleggen met betonplaten 200x200x16 cm. Om de oppervlakte van 2600m² te voorzien van een verharding met betonplaten, hebben we allereerst het grasland uitgegraven. Daarna brengen we een puinbaan aan, ter ondersteuning en extra versteviging voor de draagkracht van betonplaten. Op de puinbaan brengen we een zandbaan aan die we nauwkeurig vlakmaken met lasergestuurd apparatuur. En voor een goede afwatering bij dit terrein plaatsen we grastegel betonblokken en infiltratiekratten. Als laatste plaatsen we de betonplaten met vrachtwagens voorzien van autolaadkraan en vacuüm hijssysteem op het zandbed.

 

AFWATERING TERREINVERHARDING

Om het regenwater goed te laten afvoeren, plaatsen we aan de zijkant van het terrein grastegel betonblokken en infiltratiekratten. De infiltratiekratten als ondergrondse opslagruimte van regenwater, zorgen bij dit transportbedrijf voor een goed doorlopende afwatering van het terrein. Het regenwater voert namelijk af door de grastegel betonblokken en wordt opgevangen in de infiltratiekratten.

 

BETONPLATEN 200X200X16 CM

Het terrein is aangelegd met betonplaten 200x200x16 cm voorzien van een tegelstroeve toplaag. Deze betonplaat afmeting in combinatie met de verstevigde ondergrond zorgen voor de maximale draagkracht van 20 ton. Daarnaast zijn deze betonplaten geproduceerd zonder hijsgaten in het midden van de plaat en plaatsen we direct vanaf de vrachtwagen met een vacuüm hijssysteem op de vlakke zandbaan.

 

DE KEIJ UIT DODEWAARD

Wilt u ook een terrein verharden met betonplaten? Neem dan gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden voor uw terrein. De Keij denkt met u mee in oplossingen en realiseren terreinverhardingen met betonplaten of Stelconplaten van ontwerp tot oplevering. Zo heeft u één aanspreekpunt en in korte tijd is uw terrein voorzien van een strakke betonplaten verharding.