Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Klanten beoordelen ons met een 9+
Ervaring en vakmanschap
De Keij realiseert complete projecten

Een betonspecialist in betonplaten denkt met u mee in oplossingen voor het aanleggen van een duurzame erfverharding. Een erfverharding met betonnen rijplaten biedt namelijk veel voordelen. Met name in regenachtige tijden kan het een probleem zijn om met materieel bij kwekerijen of weilanden te komen. Het kost de nodige tijd en energie om het materieel of vee wat verzakt zit weer uit de modderige paden te krijgen. Ook voor heftrucks, plantenkarren en zwaar verkeer is een verharding met betonplaten een uitkomst. Voor het aanleggen van een terreinverharding met betonplaten of Stelconplaten zijn de voorbereidingen van essentieel belang. Zo dient allereerst de ondergrond gelijkmatig en dragend te zijn. Daarbij is de waterhuishouding ook een belangrijk onderdeel in de aanleg van een duurzame erfverharding. Dan is het handig om te weten welke betonplaat afmeting bij het terrein past. En voor het indelen van opslagruimtes voor bulkgoederen en ruwvoer zijn er ook praktische oplossingen. Daarvoor zijn betonelementen zoals betonplaten voor de ondergrond en keerwanden of megablokken als betonnen wanden toe te passen. Elk betonelement heeft unieke eigenschappen en toe te passen voor meerdere doeleinden. Sinds 1998 is De Keij een betonspecialist in het aanleggen van open verhardingen met betonelementen als betonplaten, Stelconplaten, megablokken en keerwanden. De Keij denkt met u mee en geeft niet alleen passend advies, maar nemen daarnaast ook alle werkzaamheden aan. Van ondergrond tot het plaatsen van betonproducten heeft u één aanspreekpunt. Door middel van lasergestuurde machines en op afstand bestuurbare vrachtwagens leggen zij snel en vakkundig een terreinverharding aan. In korte tijd is het onverharde terrein veranderd in een erfverharding met betonelementen.

BETONPLATEN
Hoogwaardige kwaliteit
Zeer sterk, vlak en strak
Bestand tegen hoge verkeer- en puntbelasting
In meerdere afmetingen leverbaar
Verkrijgbaar in diktes 12cm, 14cm en 16cm
Met- of zonder hoeklijn
Gladde- of stroeve toplaag
Snel leverbaar
Bekijk onze betonplaten
KEERWANDEN
Hoogwaardige kwaliteit
Zuurbestendig
Hoek- en rechte elementen
Hoge gewichten tot 4100kg
Verschillende hoogtes tot 300cm
Lengte afmetingen in 100cm, 200cm en 400cm
Snel leverbaar
Bekijk onze keerwanden
MEGABLOKKEN
Hoogwaardige kwaliteit
Duurzaam en slijtvast
Hoge gewichten tot 2400kg
Diverse afmetingen met- en zonder nokken
Eenvoudig te stapelen
Geen hechtmaterialen nodig
Snel leverbaar
Bekijk onze megablokken

BETONSPECIALIST IN ONDERGROND BETONPLATEN 

Egaliseren van ondergrond betonplaten verharding | De KeijVoor het aanleggen van een duurzame erfverharding met betonplaten speelt de ondergrondgesteldheid een grote rol. Ook voor het indelen van een efficiënte opslagruimte of sleufsilo moet de ondergrond gelijkmatig en dragend zijn. Ondergronden zoals klei en zand zijn vaak voldoende dragend, maar veengronden daarentegen vereisen een andere opbouw. Bij klei- en zandgronden is een zandbed van 10-15cm voldoende om een betonplaten verharding aan te leggen. En bij zwaar verkeer over de betonplaten is het advies om allereerst een puinbaan aan te laten brengen. Een puinbaan dient als extra ondersteuning voor de aslast van de betonnen platen. Daarnaast moet elk aangebrachte laag geëgaliseerd worden, zodat er een nauwkeurig vlakke ondergrond ontstaat. Een gelijkmatig dragende ondergrond in combinatie met de juiste afmeting betonplaat vormen namelijk een duurzame verharding. En voor een goede afwatering van het terrein moet de ondergrond onder afschot aangelegd worden.

AFWATERING

Bij het aanleggen van een terreinverharding met betonplaten is het handig dat de waterhuishouding goed doorloopt. Om wateroverlast te voorkomen moet het terrein aangelegd worden onder afschot van 0.8% – 1.5%. Door middel van lasergestuurd apparatuur zorgt De Keij tot op de millimeter voor een gelijkmatig dragende ondergrond. Voor het aanleggen van een afwatering zijn er diverse afwateringsgoten en zandvangputten om het hemelwater goed te laten afvoeren. Zo zijn er verholen goten met hoeklijn of met ronde vellingkant en betonnen afvoergoten afgedekt met tegels of roosters. En om het inkomende zand op te vangen vanuit de prefab betonnen goten zijn er zandvangputten te plaatsen. Zodra de ondergrond en afwatering aan alle voorwaarden voldoen, starten we met het leggen van betonplaten op de nauwkeurige onderbaan.

Op zoek naar een betonspecialist?

De Keij denkt met u mee in oplossingen voor het aanleggen of uitbreiden van een terreinverharding met betonelementen. Of het nu gaat om een onverhard terrein aanleggen met betonplaten, uitvoeren van grondwerkzaamheden, zetten van keerwanden of plaatsen van megablokken. De Keij geeft specialistisch advies en realiseren totaalprojecten van ontwerp tot oplevering. Zo heeft u alle werkzaamheden in één hand en één aanspreekpunt voor het hele project.

Neem contact op

BETONSPECIALIST IN BETONPLATEN LEGGEN

Terreinverharding met betonplaten | De Keij BetonplatenEen betonspecialist in betonplaten geeft dus niet alleen advies over de ondergrond en de betonplaat afmetingen. Zij zorgen daarnaast ook voor het egaliseren van de ondergrond, de afwatering en het plaatsen van de betonelementen. Tijdens de voorbereidingen vragen we eerst naar de toepassing van betonplaten. Aan de hand van berekeningen geeft De Keij het advies welke betonplaten afmeting geschikt is voor uw terrein. Voor het leggen van deze betonnen rijplaten is het belangrijk dat ons materieel makkelijk op locatie kan komen. Een volle vracht met betonplaten weegt al snel 32.5 ton en daarvoor is een toegankelijk terrein een vereiste. Bij een ontoegankelijk terrein bieden kunststof- of ijzeren rijplaten als tijdelijke verharding de oplossing. Met moderne vrachtwagens voorzien van autolaadkraan en vacuüm hijssysteem leggen zij honderden betonplaten op één dag. Bij uitzonderingen plaatsen zij de betonnen platen met een shovel en zuignap.

 

KEERWANDEN ZETTEN

Gerealiseerd sleufsilo bestaande uit betonplaten en keerwanden | Project OosterhoutKeerwanden worden ingezet op het moment dat er hoogteverschillen aanwezig zijn bij een verharding met betonplaten. Ook zijn keerwanden te gebruiken als scheidingswand bij meerdere terreinen. En denk ook aan sleufsilo’s die gebouwd worden met betonplaten als ondergrond en keerwanden als sleufsilowand. Sleufsilowanden daarentegen kennen wel een andere kwaliteit dan keerwanden voor het opvullen van hoogteverschillen. Silowanden bezitten onder andere een zuurbestendigheid voor de sappen die vanuit het ruwvoer komen. Keerwanden voor het opvullen van hoogteverschillen zijn dunner en goedkoper dan sleufsilowanden. Voor deze keerelementen is een gelijkmatig dragende ondergrond net zo belangrijk als de ondergrond voor betonplaten. Door middel van een vrachtwagen met autolaadkraan en keerwandenklem zet De Keij vakkundig de keerwanden op een vlakke ondergrond.

 

MEGABLOKKEN PLAATSEN

Betonplaten verharding | Betonblokken stapelen | OpslagindelingIn plaats van keerwanden zijn ook megablokken in te zetten als scheidingswand bij terreinen. Megablokken zijn daarnaast in te zetten als tussenwand bij opslagterreinen voor bulkgoederen. Om een stevige betonmuur te stapelen met betonblokken moet de ondergrond gelijkmatig en dragend zijn. Met een strakke betonplaten verharding als ondergrond is het mogelijk om minimaal een drie meter hoge betonwand te bouwen. En met de juiste afmeting betonblokken kunt u meer goederen opslaan binnen dezelfde oppervlakte. Door de hoge gewichten tot 2400kg per betonblok en het unieke bouwsysteem zijn er geen hechtmaterialen nodig. De kwaliteit van de betonnen blokken blijft behouden en bij uitbreiding van een opslagterrein makkelijk om te zetten. Deze grote legoblokken stapelen wij snel en vakkundig met een vrachtwagen voorzien van autolaadkraan en klem.

 

BETONSPECIALIST DE KEIJ BETONPLATEN 

Het aanleggen van een betonnen terreinverharding of indelen van een efficiënte opslagruimte vraagt enige specialistische kennis. Sinds 1998 is De Keij een betonspecialist in het aanleggen en indelen van duurzame erfverhardingen met betonelementen. Een aanleg of uitbreiding van het terrein begint namelijk bij de ondergrond; het fundament van een terreinverharding. Elk terrein heeft een andere ondergrondgesteldheid waarop alles is gebaseerd. Daarnaast zijn de betonproducten van hoogwaardige kwaliteit, duurzaam en in te zetten voor vele doeleinden. Voor elke ondernemer heeft De Keij een passende oplossing en zorgen zij van ontwerp tot oplevering voor een duurzame erfverharding. Bent u op zoek naar een betonspecialist waarbij u niet alleen betonelementen wilt kopen, maar ook laten plaatsen? Of een betonspecialist die het hele project vanaf de ondergrond opbouwt tot een duurzame verharding met diverse betonelementen? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden voor uw terrein.

 

 

Benieuwd hoe wij alles aanpakken?

Onze laatste projecten

Contactinformatie

Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland

KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01

© 2023 De Keij Betonplaten | Sitemap | Privacy Policy | Algemene voorwaarden

Website: Stylemaster